Hopp til innhold

- Flåseri av Unge Høyre

Leder i Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø, reagerer på nyvalgt Unge Høyre-leder Henrik Asheims uttalelser om Trond Giske og andre statsråder.

Kirsti Bergstø, SU

- Erna Solberg har advart mot en skitten valgkamp. Det var jammen rette rævva som feis, sier avtroppende SU-leder Kirsti Bergstø.

Foto: Bergit Svendseid/Changemaker

Asheim sa i talen til Unge Høyres landsmøte i helga at ”Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig”.

Han sammenliknet dessuten Øystein Djupedal med en full ape og Bård Vegar Solhjell med en potteplante.

- Giske er en parodi på seg selv

- Rette rævva som feis

- Erna Solberg har advart mot en skitten valgkamp. Det var jammen rette rævva som feis. Hun klarer ikke en gang å ha kontroll på sitt eget ungdomsparti, sier Kirsti Bergstø til NRK.

Asheim brukte Djupedals begge fornnavn, Øystein Kåre, og omtalte Solhjell med bare fornnavn da han sa:

”Vi har en regjering som hadde to år med Øystein Kåre Djupedal som kunnskapsminister, før de endelig kastet ham og byttet ham ut med en mann som heter Bård Vegar. Det er som å ha en full ape til å styre butikken din i to år, og når du endelig oppdager at han ikke gjør noen ting, men bare ødelegger, så bytter du ham ut med en potteplante”.

- Høyre er et overklasseparti som tror alle må hete Alexander von Hexenberg, eller noe sånt. De tror de alle som røyker rullings er sosialtrygdmottakere.

Kirsti Bergstø, leder i SU

Latterliggjør

Bergstø opplever at Asheim latterliggjør navnene til de to SV-erne:

- Høyre er et overklasseparti som tror alle må hete Alexander von Hexenberg, eller noe sånt. De tror alle som røyker rullings er sosialtrygdmottakere. Det går an å komme seg opp og fram ved å være flåsete i Unge Høyre, sier hun.

- Hva bidrar karakteristikkene til?

- At politikken blir borte, og det tjener høyresida på. Da slipper de å svare på hvorfor de blant annet ikke vil at videregående skole skal være gratis og hvorfor de vil innføre eliteskoler her i landet, sier den avtroppende SU-lederen.

Nettradio: Hør debatt i Her og Nå mellom Asheim og Bergstø

Nettradio: NRKs Lilla Sølhusvik om Asheims Giske-kommentar

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger