- Fikk ikke svar av Kristin

Til tross for direkte spørsmål til finansministeren, forstår Marianne Bergesen fortsatt ikke hvorfor hennes småbedrift må betale formueskatt.

– Jeg fikk det svaret som jeg alltid får, sa daglig leder i Roma Mineralvannfabrikk, Marianne Bergesen, i etterkant av kveldens skattedebatt.

– Det er for meg den rene galskap at bedrifter som går med store underskudd fortsatt må betale formueskatt, forklarer Bergesen.

Se skattedebatten fra Petter Stordalens hovedkvarter

Fordelingsvirksomhet

Bergesen var en av dem som benyttet sjansen i publikum og fortalte åpenhjertig finansministeren om hvordan hun har overtatt den lille bedriften fra sin farfar, og om hvordan formueskatten gjør det vanskelig for henne å drive videre.

– Jeg skjønner ikke hvorfor formueskatten er der. Vi tar ikke ut overskudd, alt vi har arvet har vi kjørt i bedriften, og de rentepengene bedriften skulle betalt oss, de betaler vi i formueskatt, forklarte Bergesen.

– Jeg leter etter et svar på hvorfor jeg skal belastes privat for de investeringene jeg har gjort i arbeidsplasser i min fabrikk, la hun til.

Kristin Halvorsen svarte med å referere til spleiselaget.

- Jeg skjønner at dette kan være uvant da vi har tettet noen hull som gjør at noen bedrifter nå betaler mer skatt. Men det er fordelingsvirksomheten av dette som er grunnen til at vi skal beholde formueskatten, i tillegg til at den skaffer oss 12 milliarder kroner i statskassen, svarte Kristin.

Urettferdig skattepolitikk

Dette er svar som virker dypt urettferdig på Bergesen og hennes ansatte. I etterkant av debatten lot de kritikken hagle mot finansministeren.

– Det er for meg den rene galskap at bedrifter som går med store underskudd fortsatt må betale formueskatt, sier Bergesen.

Hun minner om de mange tradisjonsrike og familie-eide små og mellomstore bedriftene i dag som ikke drives på grunnlag av kapitalistisk vinning.

- Det ligger mye historie i mange av disse bedriftene, og det vet de rødgrønne, liksom jeg også tror de vet at vi som driver disse bedriftene er villig til å gjennomgå mye for å fortsatt få hjulene til å gå rundt, sier Bergesen.

– Finansministeren refererer til stadighet til at det er de rike som skal tas med formueskatten, en virkelighet en stor gruppe av oss som betaler denne skatten ikke kjenner oss igjen i. Samtidig går 30 til 40 bedrifter konkurs hver eneste dag, og vi som fortsatt driver føler oss lite verdsatt, avslutter Bergesen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger