- Et veldig flott lag

- Dette er regjeringen med best kvinnerepresentasjon noensinne, sa Jens Stoltenberg. Halvparten er kvinner, og alderen spenner fra 32-66 år.

Video nsps_upload_2009_10_20_12_35_46_4302.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Jeg er stolt av å presentere en regjering der erfaring er parret med nytenkning, sa statsminister Jens Stoltenberg på Slottsplassen.

Her er Stoltenberg 3-regjeringen

- God for kyst-Norge

- Den nye statsråden for Fiskeri- og kystdepartementet, Lisbeth Berg-Hansen, bør kyst-Norge si seg fornøyd med. Hun har bred erfaring både fra fiskeri- og oppdrettsnæring, sa Jens Stoltenberg.

Statsministeren sa også at han var veldig glad for at den nye arbeidsministeren, Hanne Inger Bjurstrøm, hadde sagt ja da hun ble spurt.

Sentral klimaforhandler

Fram til nyttår får hun imidlertid fortsette sitt arbeid med å hjelpe Erik Solheim med å tilrettelegge de internasjonale klimaforhandlingene.

- Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har gjort et veldig viktig arbeid for meg på Statsministerens kontor, Jeg er derfor veldig fornøyd med at han fortsetter samme sted, men som statsråd, sa Stoltenberg.

- Er supermotivert

Video nsps_upload_2009_10_20_12_30_48_4300.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Jeg er supermotivert, sier nyutnevnt kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Hun sier det var helt riktig av SV å prioritere finansministerposten for fire år siden.
– Det har vært fire lærerike år, og det er ikke noe sted et ferskt regjeringsparti kan lære mer. Nå tar vi med disse kunnskapene, om makt og penger, videre til de områdene som er viktigst for SV, sier Halvorsen til NRK.

Den avtroppende finansministeren peker på at det er ikke Oljefondet som er viktigst her i landet, men folk, ikke minst den oppvoksende generasjon.

Veldig krevende

Grete Faremo

Grete Faremo blir forsvarsminister

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Grete Faremo (Ap) sier hun har mye ugjort som politiker og gleder seg til å ta fatt på jobben som ny forsvarsminister.

– Jeg er veldig glad og kjenner på stoltheten over å få ny tillit, sier Faremo, som tidligere har vært både bistandsminister, justisminister og olje- og energiminister.
Faremo har ikke jobbet innen forsvarssektoren tidligere og ser at jobben kommer til å bli krevende.

– Dette er et nytt felt for meg, og det er en utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg er spent på å treffe nye medarbeidere, sier hun.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(Før pekeren over bildet for å se navn og departement)

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger