Hopp til innhold

- Driver med brunskvetting

- Statsminister Jens Stoltenberg bruker stygge virkemidler og forsøker å lure velgerne, mener Fremskrittspartiet.

Jens Stoltenberg
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, reagerer spesielt på Stoltenbergs uttalelse om at historien har lært oss at det kan være farlig å stigmatisere innvandrere, slik Siv Jensen gjør.

- Det er stygt og utidig å antyde at Frp har brune holdninger, sier Amundsen.

Bredside på tv

Det var i et intervju med TV2 at Frp-formann Siv Jensen sa at innvandrere misbruker trygdesystemet og at ungene deres blir slått og omskåret. Statsminister Jens Stoltenberg kalte uttalelsene for skummel stigmatisering.

- Det er skummelt å dømme enkeltmennesker ut fra hvilken gruppe de tilhører. Det er grunnleggende feil og svekker arbeidet for å få til integrering, sier Stoltenberg. Han legger til at historien er full av eksempler på konflikter som handler om at det skapes mistenksomhet mellom grupper med ulik etnisk bakgrunn.

Flere konkrete eksempler har ikke Jens Stoltenberg gitt, men Amundsen mener at hintet er klart nok, og at det forsøpler den politiske debatten.

- Brunskvetting

- Det er vel ikke vanskelig å koble dette mot et visst regime på 30-tallet, sier Amundsen. Han kaller det "brunskvetting".

- Jeg hadde trodd at Jens Stoltenberg som statsminister holdt seg unna denne typen karakteristikker av politiske motstandere, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ