- Diesen bør gå

Generalmajor Leif Sverre Rosén mener at Sverre Diesen er totalt uegnet som forsvarssjef og bør gå av.

Leif Sverre Rosén
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

- Diesen er helt uten medmenneskelighet og elsker intet så høyt som å høre på sin egen retorikk, sier Rosén til VG.

- Sparker nedover for å redde seg selv

Forsvarssjef Sverre Diesen har gitt Rosén skylden for legemangelen i de norske styrkene i Afghanistan. Leif Sverre Rosén hevder på sin side å ha blitt presset ut av Forsvaret fordi han uttalte seg offentlig om legemangelen.

LES: - Ville ikke sendt ut min egen sønn

 LES: Må inn på teppet til forsvarssjefen

- Forsvarssjefen sparker nedover for å redde seg selv. Mye av det han sier om grunnen til at jeg måtte forsvinne, er jo det reneste tullball og feil. I går uttalte Diesen at nye avtaler om legedekning viser at det var riktig å bytte meg ut. Men det er jo meg som inngikk disse avtalene med Ullevål sykehus. Mannen aner jo ikke hva han prater om, sier Rosén til avisen.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og forsvarssjef Sverre Diesen

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og forsvarssjef Sverre Diesen mener at Leif Sverre Rosén ikke kan regnes for å være en varsler.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Forsvarssjef Sverre Diesen avviser at Rosén måtte slutte fordi han var en varsler og mener Rosén ikke var flink nok i jobben sin.

- Jeg synes fremdriften i å løse en del prioriterte oppgaver ikke var så god som den burde være, sa Diesen til NRK i går.

- Hvilke prioriterte oppgaver?

- Det som var, og er, den høyest prioriterte oppgaven, nemlig å skaffe skikkelig legedekning til våre internasjonale operasjoner.

LES: Hissig ordkrig mellom forsvarstopper

SISTE NYTT

Siste meldinger