NRK Meny
Normal

- Dette må hun finne seg i

Åslaug Haga sa i dag at hun vurderte å trekke seg som statsråd. NRKs politiske kommenator Kyrre Nakkim mener at Åslaug Haga må finne seg i pressedekningen.

Åslaug Haga
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det var under en pressekonferanse Senterpartiet holdt, for å oppsummere det partiet har fått til i regjeringen, at Åslaug Haga sørget for at mediekjøret mot henne de siste dagene kom i fokus.

Les: Haga vurderte å trekke seg

Hør: Haga om presset mot henne

Kyrre Nakkim

Kyrre Nakkim.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Haga har fått bot for å bygge en brygge uten tillatelse, og i går ble det klart at hun og ektemannen har leid ut stabburet sitt ulovlig.

Les også: Haga starta bygging utan løyve

Les også: Haga får bot for ulovleg bryggje

Kyrre Nakkim har forståelse for Hagas irritasjon overfor pressen, men mener likevel at det er pressens oppgave å sette problemet i en større sammenheng.

- Kjernen i denne saken er at Haga har opptrådd uredelig og må stilles til ansvar for dette, sier Nakkim.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hardt trøkk

Åslaug Haga kan ikke forstå at hun har gjort noe som hun ikke kan stå oppreist på i det offentlige rom, og ville trekke seg fordi hun mener at mediekjøret har gått ut over hennes familie og medarbeidere.

- Vi i NRK må bare beklage at det er skjedd et overtramp, men vi kan ikke stå til ansvar for de andre mediene. Vi i Dagsrevyen har disponert riktig og meldt nyheten, sier Nakkim.

Han sier at han skjønner at saken er blitt blåst opp og at trøkket blir større når alle mediene driver med den samme saken.

- Ingen har bedt henne gå av

Etter det Nakkim kjenner til er det ingen som ønsker eller har bedt Åslaug Haga fratre stillingen som statsråd. Han skjønner ikke hvorfor hun tar sakene så tungt.

- Hver enkelt sak er så liten. Det er ingenting som tilsier at hun må trekke seg som statsråd, sier Nakkim.

- Åslaug Haga har gitt pressen retten til å undersøke saken, men sier at hun ikke trenger å finne seg i slik behandling. Som statsråd så må hun det, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger