NRK Meny
Normal

- Dette er hårreisende

Willy Frantzen i Pendlerforeningen frykter at NSB-sjef Stein Nilsen kan bli svært vanskelig å erstatte.

Willy Frantzen, leder i Pendlerforeningen i Østfold

Leder i Pendlerforeningen i Follo og Østfold ble svært skuffet da han fikk høre om Stein Nilsens avgang.

Foto: Tomas Berger / NRK

Formann i Pendlerforeningen i Follo og Østfold, Willy Frantzen, ble svært overrasket og skuffet da han fikk beskjeden om at lederen for NSB Persontog, Stein Nilsen, har sagt opp som stilling.

Persontogsjefen leverte sin oppsigelse forrige måned, og slutter i jobben i april.

– Feil mann

– Dette er hårreisende, og gir et alvorlig signal til politikerne, sier Frantzen til NRK.no.

Stein Nilsen, konserdirektør for NSB Persontog

Stein Nilsen går av som leder for NSB Persontog fordi han mener avstanden mellom politikerne og det de sier har blitt for stor.

Foto: NSB

Frantzen, som representerer over 100.000 togreisende, beskriver Nilsen som en mann som virkelig ville noe, og mener han har vært svært viktig for NSB.

– Stein Nilsen er den eneste proaktive lederen i NSB. Vi er helt forskrekket over at dette har skjedd. Det ble feil mann som måtte gå, sier Frantzen.

Frantzen mener konsernsjef i NSB, Einar Enger, burde gått i stedet for Nilsen. Han hadde håpet at Nilsen etter hvert kunne overta konsernsjefstillingen.

– Nå finnes det ikke noen som er sterk nok til å ta over etter Enger, sier Frantzen, som frykter at NSB vil få en vanskelig oppgave når de skal erstatte Nilsen.

Får skryt

Willy Frantzen er ikke den eneste som har positive ting å si om lederen NSB Persontog.

Like etter at nyheten om Nilsens oppsigelse ble kjent, var Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide ute å kommenterte saken.

– Det var veldig overraskende. Men først og fremst veldig trist. Han var et friskt pust, og var åpen og ærlig på hvilke behov NSB hadde, sier Knut Arild Hareide, leder for stortingets transport og kommunikasjonskomité til VG Nett.

Også Høyres jernbanepolitiske talsperson, Ingjerd Schou, ble ifølge VG Nett overrasket over nyheten. I likhet med Frantzen, trekker Schou fram Nilsens vilje og evne til å tenke offensivt, framtidsrettet og fordomsfritt.

Går av frivillig

Stein Nilsen sa i en pressemelding tidligere i ettermiddag at han går av frivillig, og avgjørelsen ikke har noe med de interne forholdene i NSB å gjøre.

- Hvis jeg ikke er i stand til å oppfylle de kravene som er knyttet til min stilling, tar jeg konsekvensene av det. Avstanden mellom det politikere sier og det de gjør er for stor, sa han i pressemeldingen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger