Hopp til innhold

- Dette er en gedigen bommert

SV-topp Kirsti Bergstø kritiserer Regjeringens nye mannspanel for å være en gedigen bommert i likestillingsdebatten.

Kirsti Bergstø

Leder av Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø, går hardt ut mot Regjeringens mannspanel.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

- Mannspanelet er et blindspor som ikke vil flytte likestillingsdebatten en millimeter, sier leder i Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø.

- Kvinner tjener mindre enn menn og blir utsatt for seksualisert vold og trakasering uten å bli tatt på alvor i rettssystemet, sier hun.

  Disse representerer norske menn

- Derfor er det kvinner vi bør lytte til, sier Bergstø.

Mandag ble likestillingsminister Karita Bekkemellems nyutnevnte mannspanel presentert. Panelet skal sette ord på hvordan det er å være mann i Norge, og gi menn en stemme i likestillingsdebatten. Flere kjendis-menn er medlemmer i panelet, blant andre tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik og SV-politiker Heikki Holmås.

Flere professorer sier menn overhodet ikke er diskriminert i Norge. Kritikerne frykter mannspanelet blir nok en arena hvor menn kan mele sin egen kake.

- Først og fremst vil panelet gi nok en stemme til menn som allerede dominerer den offentlige debatten. Vi trenger flere kvinnehistorier, ikke flere mannsstemmer, sier SU-lederen.

Disse representerer norske menn

Høyre-politiker og panelmedlem Andre Oktay Dahl mener imidlertid at likestillingsdebatten ikke er en kvinnekamp, og påpeker blant annet på at menn taper i barnefordelingssaker.

- Likestilling er ikke kvinnekamp, men at kvinner og menn blir behandlet på samme måte, sier Dahl.

AKTUELT NÅ