- Det var uforpliktende samtaler

Jens Stoltenberg (Ap) sier at samtalene med Lars Sponheim (V) var uforpliktende og at han aldri har hatt noen alternativ plan.

Jens Stoltenberg
Foto: Josefsen, Jon-Michael / Scanpix


Lars Sponheim sier i dag til NRK at han oppfatter samtalene som diskusjoner mellom to partiledere og mener at slike samtaler er naturlig.

– Ikke illjoalt

– Jeg ser heller ikke dette som illojalt verken fra Stoltenberg sin side i forhold til SV eller til jeg nå referer til en privat samtale, siden dette var rene hypotetiske samtaler og ikke politiske forhandlinger, sier Sponheim.

Sponheim og Stoltenberg på fisketur

Lars Sponheim og Jens Stoltenberg på fisketur på Finse i fjor sommer.

Foto: Nils Tore Hjørnevik / NRK

Venstre-leder Lars Sponheim avslører til Bergens Tidende at han og Stoltenberg under en fisketur i fjor snakket om å gå i regjering sammen , uten SV.

Jens Stoltenberg bekrefter overfor NRK at han ved flere anledninger har hatt samtaler med Venstre-lederen om den politiske situasjonen framover.

– I samtaler om valget har jeg vært klar på at mitt mål og eneste plan har vært fortsatt flertallsregjering med SV og Sp, skriver Stoltenberg i en sms til NRK.

– Vi snakket også om mulig utfall av valget dersom vi mistet flertallet, men slik også Lars Sponheim sier i BT, var dette uforpliktende samtaler og ingen alternativ plan, sier Stoltenberg videre.

Ville aldri svikte de rødgrønne

Statsministerens kontor bekrefter at Stoltenberg har snakket med Lars Sponheim i dag.

Ifølge Stoltenberg er også Sponheim enig i at Ap-lederen aldri hadde planer om å svikte det rødgrønne prosjektet.

– Lov å tenke høyt

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, sier at han tror Sponheim er lei seg for uttalelsene.

– Sponheim må si hva han vil, men en privatsamtale mellom Sponheim og Stoltenberg rundt et leirbål er noe helt annet enn hva som er realiteter, for rundt et leirbål kan man tenke høyt, sier Slagsvold Vedum.

De rødgrønne

Stoltenberg hadde samtaler med Lars Sponheim (V) om et mulig regjeringssamarbeid, og dermed svikte de rødgrønne.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

SISTE NYTT

Siste meldinger