- Det er forsvarssjefens ansvar

- Det er forsvarssjefen som er sjefen. Det er hans oppgave å påse at kirurgstillingen i Afghanistan er besatt, sier andre nestleder i forsvarskomiteen på Stortinget.

Det er forsvarssjefens oppgave å påse at kirurgstillingen i Afghanistan er besatt, mener Per Ove Width (Frp).

Foto: Berit Roald / Scanpix

- Når nå forsvarssjefen oppdager at sjefen for Forsvarets sanitet ikke har besatt kirurgstillingen - hvis det er sånn - så er det jo forsvarssjefens oppgave å påse at han har gjort det. For det er forsvarssjefen som jo er sjefen.

Det sier andre nestleder i forsvarskomiteen, Per Ove Width (Frp), til NRK.

HØR: Per Ove Width om forsvarssjefen

LES: Må inn på teppet til forsvarssjefen

LES: Ville ikke sendt sin sønn til Afghanistan

- Han behøver ikke være overrasket

- Jeg synes ikke han behøver å være så veldig overrasket over at stillingen ikke er besatt hvis han ikke har kontrollert at den er besatt. Det mener jeg må være hans oppgave.

Forsvarssjef Sverre Diesen sier han vil kalle generalmajor Leif Sverre Rosén inn på teppet etter at Rosén uttalte at forholdene for norske soldater i Afghanistan var så dårlige at han ikke ville sendt sin egen sønn til området.

Rosén kritiserer at det ikke er kirurger på plass i Meymane, der norske soldater i går ble såret av en bombe. Bomben som rammet soldatene i går, var lagd av artillerigranater pakket sammen med spiker, bly- og stålkuler og avføring som gir infeksjoner.

Forsvarssjef Sverre Diesen kritiserer Rosén for ikke å ha gjort jobben sin når stillingen som kirurg ikke er besatt. Det er Rosén sin jobb, som sjef for Forsvarets sanitet, mener Diesen.

 

Forsvarsministeren har hele tiden påpekt at det er farlig i Maymane. Da må hun være forberedt på at hun må kontrollere at ting er i orden.

Andre nestleder i forsvarskomiteen, Per Ove Width (Frp) / NRK

- Skylder på hverandre

- Pluss at her må Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i tilfelle gripe inn og ta et overordnet ansvar. For her er det tydelig at det er en kompetansestrid som er ute og går, der de skylder på hverandre, sier Width til NRK.

- Da må hun bli overordnet og si at "dette må vi ordne", for hun har hele tiden påpekt at det er farlig i Maymane - og det er det antageligvis. Da må hun være forberedt på at hun må kontrollere at ting er i orden.

 

Fremskrittspartiets Per Ove Width

Fremskrittspartiets Per Ove Width.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Penger ikke noe problem

- Og hvis det er penger om å gjøre, så er ikke det noe problem i det hele tatt. Enten må de omdisponere penger innad i Forsvaret, eller så må de komme til Stortinget og si at de trenger penger for å få saniteten i orden i området.

- For vi kan ikke ha det slik når vi har flere hundre norske soldater gående i området der nede, sier Width.

 

SISTE NYTT

Siste meldinger