NRK Meny
Normal

- Tiltak er alt satt i gang

- Jeg ser alvorlig på rapporten, men tiltak er allerede satt i gang, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete om Riksrevisjonens kritikk av for dårlig kontroll med veiarbeidet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete på befaring på rasstedet i Hanekleivtunnelen.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete, her på befaring på rasstedet i Hanekleivtunnelen i januar 2007.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

I rapporten fra Riksrevisjonen får både Samferdselssdepartementet og Statens Vegvesen kritikk for å ha for dårlig kontroll med veiarbeidet som private entreprenører har utført.

- Vi har fått et økende antall klager på driftsstandarden etter den utskillingen som ble gjort av drifts- og vedlikeholdsoppgavene i Statens vegvesen. Derfor har vi tatt initiativ til en full gjennomgang av hele omleggingen og effekten av den. Den skal gi oss et grunnlag for å ta nødvendige grep, sier Navarsete.

Klare kvalitetskrav

- Vi har sett over tid at det er behov for å ta grep på denne siden, sier hun.

- Hvor alvorlig ser du på dette?

Bekken raserte en del av Rv 740 i Søberg

Bekken raserte en del av Rv 740 i Søberg i Melhus kommune i Sør-Trøndelag i juli.

Foto: Tone Iversen / NRK

- Jeg ser selvsagt alvorlig på påpekingene som Riksrevisjonen har kommet fram til. Jeg har allerede tatt grep som gjelder klare kvalitetskrav, tettere oppfølging av entreprenørene og tøffere økonomiske sanskjoner dersom selskapene bryter de vilkårene som gjelder, sier Navarsete.

Ministeren registrerter også at Riksrevisjonen er positiv til det som er gjort, men at det fremdeles er mangler.

- Ved konkurranseutsettingen ble mye av ansvaret for drift og vedlikehold plassert hos private entreprenører. Synes du det var lurt i ettertid?

Jørgen Kosmo

Riksrevisor Jørgen Kosmo.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Vi har fått mange kritiske innspill til nivået på drift og vedlikehold. Det har vært et økende antall klager etter at dette var gjort. Utvalget som er nedsatt skal som sagt gi oss et grunnlag for å gjøre endringer, sier Navarsete.

Et lite land

- For lite konkurranse og for få entreprenører, sier Riksrevisjonen. Vil det bli en endring på det feltet?

- Vi er et lite land med forholdsvis lite marked for dette. Vi ser også at prisene på funksjonskontraktene, de kontraktene som gjelder drift og vedlikehold, har gått dramatisk opp. Det har også vært en medvirkende årsak til at jeg har ønsket meg en full gjennomgang av denne sektoren, sier Navarsete.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger