- Det blir tidenes jevneste valg

Jens Stoltenberg og Erna Solberg er enig om at dette valget kommer til å bli avgjort på målstreken, og at det er de som lar være å stemme som vil avgjøre.

Jens Stoltenberg og Erna Solberg før sending
Foto: Helge Carlsen / NRK

– Jeg er veldig usikker, men har følt en positiv stemming den siste tiden, så jeg tror vi kommer til å få et borgerlig flertall, sier Høyre-leder Erna Solberg bare timer før valglokalene stenger.

– Min følelse er god, men jeg er veldig spent. For dette kommer til å bli et veldig jevnt valg, og det vil stå på noen få stemmer, sier Ap-leder Jens Stoltenberg, som i likehet med Solberg tror dette vil bli et av de jevneste valgene på lenge.

– Krevende valgkamp

Begge de statsministersøkende partilederne innrømmer at det har vært en krevende innspurt, men de hadde orket noen dager til.

– Det har vært en arbeidskrevende valgkamp og innspurt. Det har vært mange debatter og mye reising, og vi har stått på helt frem til i dag. Jeg hadde nok orket mer, men det spørs om velgerne hadde orket det, sier Solberg som for dagen stilte i rødt.

– Rødt var tilfeldig

– Det er nok mer tilfeldig, men jeg har ventet en liten stund med å bruke denne drakten, for det har jo passet best med partifargen tidligere i valgkampen, sier Solberg som ikke vil innrømme at fargen henspiller på søken etter makt slik tidligere LO-leder Gerd Liv Valla begrunnet sitt røde fargevalg med.

Valgdagen til de to har gått i ett, og er ikke over før langt på natt. Turen kommer til å gå innom TV-studioene til NRK og TV2, før de roer det hele litt ned på hemmelig sted. Deretter skal de motta hyllesten fra sine egne på respektive valgvaker. Før det blir partilederdebatt i vandrehallen på Stortinget ved midnatt.

Tror på borgerlig flertall

– Magefølelsen sier at dette vil bli et bra valg, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å gjøre det bedre enn ved forrige stortingsvalg, sier Solberg og hvis det blir tilfellet innrømmer Stoltenberg at han går av.

– Hvis vi ikke får et rødgrønt flertall så overtar de borgerlige, og de har sagt klart fra de vil kaste denne regjeringen, sier Stoltenberg, som oppfordrer alle til å bruke stemmeretten sin
.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger