NRK Meny
Normal

- Desperasjon fra Høyre

- Høyre-leder Erna Solberg angriper uten å ha sterk skyts, mener NRKs politiske redaktør Kyrre Nakkim etter tirsdagens Folkemøte på NRK.

Kyrre Nakkim
Foto: NRK

- Debatten viser at valgkampen er blitt knallhard. De rødgrønne har forsøkt å slå politisk mynt på Ditlev-Simonsen-saken, men Erna Solberg og Frp-formann Siv Jensen slo knallhardt tilbake.

LES: - Har du gjort opp for deg, Jens?

Likevel mener Kyrre Nakkim at det kun var Siv Jensen som vant på angrepet.

- Høyre vant ikke noe på det, til det var Erna Solberg for upresis om noe som skjedde langt tilbake i tid. Det var et tegn på desperasjon. Siv Jensen og Frp kom mye heldigere ut av det med hennes angrep på Rune Gerhardsen. Det er en sak Arbeiderpartiet har sluppet billig unna, og som har druknet i Ditlev-Simonsen-saken, sier Nakkim.

- Det ble en hard debatt med klare ideologiske skillelinjer. Velgernes valg mellom mer kommune og mer privatisering kom tydelig fram, er Nakkims konklusjon etter debatten.

- Siv Jensen befriende

Guro Stavn

Guro Stavn setter pris på at Siv Jensen peilet debatten inn på kommunepolitikk.

Foto: Privat

Statsviter og konsulent i TNS Gallup Guro Stavn mener det er vanskelig å kåre en klar vinner etter debatten.

- Barnehager og skole er generelt gode saker for SV. Men det er en ulempe for regjeringspartiene å være i forsvarsposisjon. Derfor tjente de på at debatten gikk mer og mer over til å handle om privatisering. En måling gjort etter valget i 2005, viser nemlig at flertallet av velgerne ikke ønsker privatisering, sier Stavn.

Hun mener at Høyre kom dårligst ut i debatten, da Ditlev-Simonsen-saken ble diskutert, men at Erna Solberg kom seg da debatten dreide inn på skole, som er en god sak for Høyre.

- Hva mener du var høydepunktet i debatten?

- Det var befriende da Siv Jensen sa: "Kan vi ikke bare snakke om kommunepolitikk" etter diskusjonen om Ditlev-Simonsens hemmelige konto. Dessuten setter jeg pris på at Jens Stoltenberg alltid er ryddig og ikke blir med på en oppjaget stemning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger