- Boken skulle aldri vært gitt ut

Tåler du ikke varmen får du komme deg ut av kjøkkenet, sier tidligere statssekretær Ingjald Ørbeck Sørheim.

Ingunn Yssen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I dag ble Ingunn Yssens beretning om striden med Gerd Liv Valla sluppet på markedet. I boken «Vi kan alle bli den lille» forteller Yssen sin historie rundt turbulensen i LO, som endte med at hun sa opp sin stilling som leder av organisasjonens internasjonale avdeling for to år siden - etter å ha vært sykemeldt i flere måneder.

Yssen mente hun var blitt mobbet, ydmyket, trakassert og utskjelt av Gerd-Liv Valla.

Gro Harlem Brundtlands tidligere statssekretær Ingjald Ørbeck Sørheim sier til NRK at Yssens bok aldri burde vært gitt ut, og anklager Yssen for illojalitet overfor LO.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_9_13_34_23_50.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Yssen tok oppgjør med LO på pressekonferansen mandag.

- Kom deg ut av kjøkkenet

- Man er ikke en varsler og en stakkar når man har vært statssekretær i mange år og har vært høyt oppe på maktens nivå, sier han, og viser til Yssens politiske karriere i Arbeiderpartiet.

Ingjald Ørbeck Sørheim

Ingjald Ørbeck Sørheim er kritisk til Yssen.

Foto: NRK

- Tåler man ikke varmen, får man komme seg ut av kjøkkenet, sier han.

Ørbeck Sørheim har vært en av Yssens skarpeste kritikere siden Valla-saken eksploderte. De to møttes til debatt på RedaksjonEN på NRK1 i kveld.

Han mener at Yssen bryter flere etiske regler som gjelder i arbeidslivet.

- Når man har et tillitsverv og en posisjon, og så går ut av den: Skal man da skrive hva man vil? Man har vel en slags lojalitet mot den arbeidsgiveren man hadde og den organisasjonen man skulle tjene, sier Ørbeck Sørheim.

- Får mene hva han vil

Yssen sier dette til NRK:

- Jeg vet ikke hvorfor jeg skal kommentere hva han mener om denne saken. Han har hatt sin mening om den siden dag én. Det må han gjerne ha, og det er hans fulle rett å mene hva han vil.

Valla kom med sin versjon av konflikten i oktober 2007, i boken «Prosessen». Gerd-Liv Valla har ikke lest Ingunn Yssens bok "Vi kan alle bli den lille", og vil derfor ikke kommentere den overfor NRK.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger