Hopp til innhold

- AP bygger opp under rasisme

Det mener Sosialistisk Ungdom som går til angrep på sine regjeringspartnere.

Mali Steiro Tronsmoen
Foto: Pressebilde

SU-leder Mali Steiro Tronsmoen mener at FrP bidrar til å spre rasistiske holdninger, og at AP går på limpinnen når de lar asyldebatten få utspille seg på FrPs banehalvdel.

Hun kritiserer AP for å omtale asylsøkere som et problem.

Negativt fokus

- Særlig Fremskrittspartiet, men også Høgre og Arbeiderpartiet viser et menneskesyn som kan bygge opp under rasisme. Man ser ikke hva slags problem menneskene har, i stedet ser man på menneskene som et problem i seg selv, sier hun til NRK.

Sosialistisk Venstrepartis ungdomsparti er slett ikke fornøyd med norsk asylpolitikk.

Tronsmoen viser til at Utlendingsdirektoratet (UDI) for kort tid siden la fram tall som viser at antall asylsøkere som kommer til Norge har doblet seg sammenlignet med samme tid i fjor.

Etter dette har diskusjonen hatt et negativt fokus på asylsøkere, mener Tronsmoen.

Valgkampsak

Hun mener Arbeiderpartiet nærmer seg for mye Høyre og Fremskrittspartiet i asylpolitikken, og utfordrer nå Ap.

– Nå må Arbeiderpartiet tilbake på venstresidens halvdel i asylpolitikken. Når arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) sier at partiet ikke ønsker å liberalisere asylpolitikken, og nærmest skryter av å sende irakere hjem, er det gått for langt, sier Tronsmoen til Aftenposten.

SU ønsker en liberalisering av asylpolitikken, og mener dette bør være valgkampsak fram til 2009.

Etterlyser AUF

– Frp og Høyre har fått dominere i debatten med sitt negative fokus, noe som igjen gir grobunn for rasisme. Hvorfor antall asylsøkere øker, og hvordan de best kan tas imot, bør være fokus i diskusjonen, sier Tronsmoen.

Hun spør hvor AUF er i denne debatten, og varsler samtidig at SU vil ta opp asylpolitikken med SV slik at moderpartiet kan legge press på regjeringspartneren Ap.

AKTUELT NÅ