Hopp til innhold

ZOO: Vent, ikkje legg på

Zoo herjet hitlistene på 70- og 80-tallet. "Vent, ikkje legg på" er andre låt ut i NRK Nordlands kåring av Tidenes Nordlandske Sommersang.

Ketil Stokkan

NORDNORSK HITFABRIKK: Frontfigur Ketil Stokkan og resten av guttene i Zoo var blant de mest populære norske gruppene i løpet av sin korte, men produktive platekarriere.

Foto: Gjellesvik, Inge / Scanpix

Sommersang 2: Vent, ikkje legg på

HØR: Vent, ikkje legg på her!

Popgruppe fra Stokmarknes som har eksistert med ulike besetninger fra 1966. De ble formelt oppløst i 1983, men holder det fremdeles gående med sporadiske opptredener.

Ketil Stokkan

Platedebuterte i 1974 med singelen "Ormen lange" på plateselskapet Experience i Mosjøen. Den ble nr. 4 på Norsktoppen.

I 1977 ble Ketil Stokkan medlem og var gruppens vokalist og frontfigur gjennom seks album og like mange år. Albumene "Captured in Zoo" (1977) og "Guilty" (1978) ble fremført på engelsk, men det var først med "Noregs heitaste" (1979) der de sang på dialekt, at de fikk sitt store gjennombrudd.

Evig ung

Året etter kom "Z på maken" med landeplagen "Evig ung" og i 1981 kom deres største suksess "Gaya", som inneholdt sommerslageren "Vent, ikkje legg på". Tittelen ”Gaya” ble sagt å være lydskrift av hva måkene i Lofoten sier. Albumet "Shagalai" (1982) ble gruppens fjerde gullplate og deres siste.

Dansbart

Zoos fengende dansbare musikk til poengterte tekster fikk et stort publikum og de var blant de mest populære norske gruppene i løpet av sin korte, men produktive platekarriere.

Sangene ble for det meste skrevet av Ketil Stokkan og Sverri Dahl. Etter oppløsningen satset begge på solokarrierer, men Dahl ble fort medlem av Banana Airlines sammen med andre Zoo-medlemmer som Royer Larsen og Rudi Høynes.

I 2000 kom samleplaten "Evig ung".

Slik stemmer du:

Er "Vent, ikkje legg på" (låt nummer 2) med Ketil Stokkan din nordlandske sommerfavoritt? Send din stemme via sms. Start meldingen med NID, lag et mellomrom, og skriv tallet 2. Så sender du meldinga til 1987. Det koster tre kroner.

12 låter, fire uker

1. juli kjører NRK Nordlands morgenradio i gang kåringen av Tidenes Nordlandske Sommersang. I fire uker presenterer vi nordlandske artister som har gitt oss iørefallende sommermelodier.

Hver fredag kårer vi en ukevinner, og i uke 31 blir det spennende finalerunde, med kåring av Tidenes Nordlandske Sommersang fredag 1. august.

Og det er DU som bestemmer!

Sangene presenteres tirsdag, onsdag og torsdag. Du kan stemme på din uke-favoritt på SMS fra torsdags morgen kl. 09.00 og helt frem til fredags morgen kl. 08.00. Ukevinneren avsløres i fredagens morgensending før klokken 09.00. De fire ukevinnerne skal så gjennom en finalerunde i uke 31, hvor lytterne gjennom hele finaleuka stemmer frem den endelige vinneren.

1. august får vi svaret på hvilken av melodiene som kan smykke seg med tittelen Tidenes Nordlandske Sommersang.

HØR: Kjetil Stokkan snakker om "Vent, ikkje legg på"