Hopp til innhold

Øistein hadde yogatime med 22 geiter

Etter flere uker med restriksjoner og beskjeder om å holde seg inne, er det lett å føle at man går tom for ideer om ting å finne på. Men ikke alle har lagt kreativiteten på hylla.

I fjøset til Øistein Waage Johansen i Lofoten gikk det ikke helt rolig for seg da han inviterte til geiteyoga med 22 geiter: Chicken Fajita, Corona, Priscilla, Doris, Carmensita, Galilea, Is, Klamydia, Konstanze, Ratzika, Trulte, Santa Maria, Titikaka, Gunnarsdottir, Esmeralda, Blanche, Alo-Vera, Juanita, Ruth, Gaso-Lina, Alpakka og bukken Kame-León.

Mange har litt ekstra fritid og roligere dager nå som vi skal holde oss mest mulig hjemme og i ro.

Vel, i alle fall bortsett fra at hverdagen er litt kaotisk med hjemmeskole, hjemmekontor og barn som er hjemme fra barnehagen .

Vi skal også være sammen med minst mulig folk, og da blir det gjerne litt mer tid til å kjede seg enn vi er vant til.

Heldigvis er det ikke alle som synes det er kjedelig at du går hvileløst rundt i hjemmet. For våre firbeinte venner er nemlig koronahverdagen et paradis.

Så hvorfor ikke bruke innetiden på å finne på ting sammen med dem? Her er noen tips til aktiviteter dere kan finne på sammen.

1. Geiteyoga

Mange vil nok forbinde yoga med avkobling og avslappende omgivelser.

Men i fjøset til Øistein Waage Johansen gikk det ikke helt rolig for seg da han inviterte til geiteyoga med geitekillingene han og samboeren Trygve har.

22 stykker, for å være nøyaktig.

Til vanlig er han akupunktør ved Øisteins Muskelklinikk og yogalærer på Min Yoga i Svolvær, men mens vi tobeinte ikke får lov å delta på timene hans, måtte han tenke nytt.

– Når man først har små artige elskelige rampetroll som er glad i å klatre på deg, så var det veldig fristende å leke med dem. De synes det var veldig artig når jeg begynte å bøye og tøye. De var med på leken med en gang, forteller Johansen.

Men å filme seg selv mens man er omringet av geitekillinger som spiser på øreflippene dine viste seg å være utfordrende.

– Det ble en del opptak før jeg klarte å få sagt det jeg ville si. Geiter er noe av det mest nysgjerrige du kan tenke deg. De er med på alt.

Har du ikke tilgang på 22 geitekillinger? Fortvil ikke, kanskje vil også andre firbeinte som vil sette pris på litt yoga.

2. Bondesjakk med hunden

Om ikke yoga med geitekillinger er noe for deg, kan kanskje bondesjakk med hunden være greia.

Et søk i sosiale medier på #bondesjakk viser at flere hundeeiere har prøvd dette med hunden sin i det siste.

Blant andre Hild Rønning og åtte år gamle Hagbart.

Hagbart spiller bondesjakk.

Den åtte år gamle hunden Hagbart og matmor Hild Rønning spiller bondesjakk.

Foto: Hild Rønning

– Jeg så en video av bondesjakk med hund som ei amerikansk dame la ut på en Facebook-side for denne hunderasen. Så da måtte jeg prøve det samme med Hagbart.

Han er en lagotto romagnolo, også kalt italiensk vannhund. Ifølge Norsk Kennel Klub er rasen en selskapshund, som er lettlært og bør få bruke hodet på aktiviteter.

– Han fikk det til på første forsøk og tok bare en og en godbit. Jeg ble veldig imponert.

Slik gjør du det:

  • Tegn opp litt større ruter enn vanlig og legg en godbit i hver rute.
  • La hunden velge en godbit først, og så tegner du et kryss i ruta.
  • Så er det din tur til å fjerne en godbit og tegne en sirkel der.
  • Slik fortsetter dere etter vanlige regler for bondesjakk. Vinneren er den som får tre av sitt tegn på rad.

– Nå som vi er mye hjemme er det veldig godt å ha en hund, særlig hvis man bor alene. Mye selskap med en hund og fint å komme seg ofte ut på tur, legger Rønning til.

Schwarzenegger spiller med eselet

Også Hollywood-stjerna Arnold Schwarzenegger spiller med dyrene sine.

Som her, der han og eselet hans Lulu tar seg et slag sjakk:

3. Godbiter i pappkrus

Er du lei av at kjæledyret ditt slår deg i sjakk, så er kanskje den siste aktiviteten mest aktuell for deg.

Hunden Hagbart og godbiter i kopp.

Hunden Hagbart har veldig god luktesans ifølge eier Hild Rønning. Her prøver han å finne godbitene i koppen.

Foto: Hild Rønning

Her er det kun den firbeinte som skal til pers, med mål om å finne godbiten som du gjemt i et pappkrus.

Ved å feste pappkrusene på en tråd, skal hunden din prøve å få ut godbitene. Alternativt kan du også lage hull i en flaske og putte godbiter i, så må hunden dytte på flaska for å få ut maten.

Kaoset starter når seks bøllete hunder, og deres eiere, møtes for første gang, for å starte treningen hjemme hos hundetrener Maren Teien Rørvik.

Se Fra bølle til bestevenn i NRK TV: Kaoset starter når seks bøllete hunder, og deres eiere, møtes for første gang, for å starte treningen hjemme hos hundetrener Maren Teien Rørvik.