Yes! Endelig kom sommeren til Nordland

Endelig kom sommerværet til fylket! Med temperaturer over 20 grader mange steder. Her er bilder dere lesere har tatt i helga.

Den første ordentlige sommerdagen i Nordland fikk vi i dag. Med sol og sommer temperaturer de aller fleste steder i fylket. Også morradagen blir varm, lover Værvarslinga for Nord-Norge.

Høye temperaturer

Allerede fra onsdag skyer det til og temperaturen vil falle, ifølge værvarslinga i Nord-Norge. Så her gjelder det å ta for seg av sommerværet.

– Det har vært over 20 grader mange steder i Nordland i dag. Laksforsen i Grane har høyeste notering så langt i dag med 23,7 grader, forteller seksjonsleder Tomas Olsen ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Og mens Troms tyvstarta og hadde den første varme dagen sist torsdag så er det Nordlands tur i dag.

– Det har vært bare sju dager før i sommer med registreringer over 20 grader i Nordland, og da har det vært på bare veldig få plasser. I dag har det vært varmt både nord og sør i fylket. Over 20 grader i Brønnøysund, over 22 i Saltdal, rundt 19 i Narvik og knapt 20 grader i Bodø.

Varer til neste helg

Og hvor lenge kan vi regne med sommer og sol i fylket?

– Det blir pent vær og lettskya også i morra, og rundt 20 grader mange steder. Opp i frisk bris i Lofoten og Vesterålen. Litt kjøligere, men fremdeles fint vært på tirsdag. Så ser det ut som det blir det kaldere og regn mot helga, medgir Olsen.

Og da er det vel bare en ting å gjøre nordlendinger: - Ut og nyt varmen den som kan!

Varsel for mandag:

Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten: Skiftende bris. Spredte ettermiddagsbyger i indre strøk, sent om kvelden kan hende lave tåkeskyer på Helgelandskysten, ellers pent vær.

Vesterålen og Troms: Nordaustlig bris, liten kuling langs kysten. Stort sett pent vær.

Lofoten: Nordaustlig frisk bris. Pent vær.

Langtidsvarsel for Nordland:

Sørvestlig bris. På kysten i nord nordøstlig bris, perioder med kuling utsatte steder. Spredte regnbyger. Gløtt av sol. Lavere temperatur.