Hopp til innhold

Widerøe tjente på SAS-streiken

Widerøe leverer solide tall for sommertrafikken. Totalt ga SAS-streiken en positiv inntektseffekt for juli på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Gjennom SAS-streiken ble nærmere 3.000 kunder med kombinasjonsreiser SAS/Widerøe daglig berørt av streiken. Totalt 51.000 passasjerer trengte bistand gjennom konflikten, skriver Widerøe i en pressemelding.

– Streiken i SAS har hatt både positiv og negativ påvirkning på våre ruter. Anbudsrutene er avhengig av tilførsel av passasjerer fra SAS, og blir med det negativt påvirket. For de kommersielle rutene der Widerøe flyr i konkurranse med SAS har det vært positiv utvikling, skriver selskapet i en pressemelding.

Widerøe hadde økt etterspørsel på sine kommersielle ruter på strekninger der det flys direkte og indirekte i konkurranse med SAS.

– Juli leverer solid og vi er svært fornøyde med å kunne presentere gode tall for nok en måned i 2022. Dette til tross for streik og store driftsforstyrrelser i luftfarten i øvrige Europa, sier konsernsjef i Widerøe, Stein Nilsen.

(©NTB)

Et fly fra Widerøe avbildet mandag denne uken.
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK