Starter samarbeid med britisk flyselskap

Widerøe utvider rutenettet etter å ha signert avtale med britiske Eastern Airways.

Widerøe-fly lander på Bodø lufthavn

Widerøe mener den nye avtalen skal gi dere passasjer et bredere tilbud i Storbritannia.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Samarbeidet innebærer at det britiske selskapets kunder flyr med Widerøe på rutene mellom Storbritannia og Norge.

Widerøes passasjerer får på sin side et økt rutenett gjennom Easterns Airways' ruter i Storbritannia.

– Vi ser frem til å kunne tilby våre kunder en enklere og sømløs reise gjennom kombinasjonen av Eastern Airways og Widerøes rutenett, sier direktør Network & Pricing i Widerøe, Terje Skram.

Vil tjene begge

Eastern Airways har base utenfor Grimsby på østkysten av Storbritannia og har mer enn 800 flyvninger i uken. Med den nye avtalen kan selskapets kunder fly med Widerøe fra Aberdeen og Newcastle til Bergen og Stavanger.

Kommersiell direktør Kay Ryan i Eastern Airways mener det nye samarbeidet er spennende.

– Det tilbyr ikke bare en ny destinasjon fra Aberdeen til Bergen på Eastern Airways-rutenett, men sørger også for at våre passasjerer er bedre koblet til Norge via Aberdeen.

Ønsker å styrke posisjonen

Selskapet er Storbritannias ledende leverandør av flyvinger til olje- og gassindustrien og er det flyselskapet som tilbyr flest flybilletter fra Aberdeen. Ryan mener den nye avtalen vil styrke dette.

– Gjennomgående reiser via vår Aberdeen-hub gir et svært praktisk alternativ for reisende, spesielt for kunder innen olje- og gassindustrien, på vei til Norge eller Storbritannia, sier kommersiell direktør i Eastern Airways Kay Ryan.

Eastern Airways flyr i dag fra Aberdeen, Birmingham, Cardiff, Durham Tees Valley, East Midlands, Humberside, Leeds Bradford, Lorient, Lyon, Newcastle, Norwich, Scatsta, Southampton, Stavanger, Stornoway, Sumburgh og Wick.

Eastern Airways

Eastern Airways har hovedkontor ved Humberside lufthavn utenfor Grimsby i Storbritannia.

Foto: Avinor