Widerøe permitterer mellom 100 og 200 personer på grunn av SAS-streiken

Bakkemannskap i Widerøe er permitterte ved 14 flyplasser som følge av streiken i SAS. – Svært beklagelig, sier selskapet.

Widerøe

Streiken i SAS har gitt mindre arbeid for bakkemannskapene i Widerøe. Nå melder selskapet at de har måttet permittere ansatte ved 14 flyplasser.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Over 1400 flygere i SAS er ute i streik. Det har ført til permitteringer blant bakkeansatte i Widerøe ved 14 flyplasser. Årsaken er at streik i SAS gir mindre jobb. Selskapet omtaler permitteringene som sterkt beklagelige.

I et møte i Widerøe Ground Handling i dag går det frem at det blir flere permitteringer i selskapet som følge av streiken.

– Vi har ikke et eksakt tall, men mellom 100 og 200 personer vil bli permittert frem til torsdag i første omgang, sier Catharina Solli i Widerøe.

– Men med et fåtall av SAS avganger som flyr, gir dette begrensninger i mengden arbeid som skal gjøres på flyplassene, sier informasjonssjef i Widerøe Catharina Solli til NRK.

Mandag er den fjerde dagen med flere hundre innstilte avganger hos SAS. Ved flere av flyplassene er det Widerøe som håndterer flyene og arbeidet på bakken.

Sist uke sendte selskapet ut permitteringsvarsel i påvente av hva som skjedde ved en eventuell SAS-konflikt.

– Da streiken var en realitet, er det nå totalt 14 flyplasser hvor vi er direkte berørt, forteller Solli.

Catharina Solli

Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli sier det er beklagelig av hensyn til de ansatte som er berørt.

Foto: Widerøe

Rammer ansatte

Av hensynet til de ansatte som er berørt, ser selskapet nå på muligheten for at de som er rammet skal kunne ta ut enten ferie eller avspasering i påvente av en løsning på streiken.

– Det er beklagelig å måtte permittere ansatte. Det er absolutt ikke noe vi ønsker. Vi må set på driften totalt sett, men det er enkeltpersoner som blir skadelidende i dette, sier Solli.

Skaper enkelte utfordringer i øvrig drift

Solli forteller at den øvrige driften så langt har gått smertefritt.

For de reisende som reiser med SAS og videre med Widøere, eller skal videre med avganger hos SAS, har Widerøe gitt tilbud om ombooking eller refusjon. Dette tilbudet utvides nå til 1. mai.

– Nå begynner den å trekke ut og i så måte frykter vi at dette kan skape utfordringer for våre ansatte. Vi har piloter og kabinbesetning som er pendlere. Nå har vi vært tidlig ute og oppfordret til å booke billetter, men disse begynner å fylles opp, sier hun.

I første omgang er det kun bakkemannskapene i selskapet som rammes, men Solli frykter at det også kan gå ut over den ordinære driften dersom streiken i søsterselskapet drar ut.

– Dette ligger hundre prosent utenfor vår kontroll. Dette er et oppgjør SAS har, men når vi handler og håndterer disse flyene på bakken på såpass mange flyplasser så er det klart det blir en del totalt sett.

Vil du møte noen du er uenig med? Meld deg på Hele Norge snakker: