Posten vil ha bedre kapasitet på Widerøe

Brevpost som skal ut fra Mo i Rana, må kjøres med bil til Bodø for videre sortering. Det er dårlig kapasitet på flyene som er årsaken.

Widerøe Dash 8

Posten vil ha bedre kapasitet på Widerøe for å kunne frakte post.

Foto: MORTEN HOLM / Scanpix

Kjetil Slaaen

Vil ha bedre kapasitet på Widerøe flyene fra Mo i Rana.

Foto: Martin Steinholt / NRK

A-post må leveres senest klokka 13 i Mo i Rana. Nå vil posten ha bedre kapasitet på Widerøe. Det sier Kjetil Slaaen i Posten.

– I dag så har vi en veldig tidlig innleveringsfrist på Mo. Den er klokka 13.00, og vi ønsker et senere innleveringsfrist for å kunne gi publikum firmaer og enkeltpersoner et bedre tilbud, sier Slaaen.

Liten kapasitet

I dag er det slik at ettermiddagsflyet fra Mo i Rana, først har vært en tur innom Mosjøen for å hente folk og last. Dette fører til at det blir for liten kapasitet for last og post fra Mo i Rana.

Så nå ønsker Posten bedre kapasitet på ettermiddagsflyet fra Mo i Rana. En innleveringsfrist klokka 13.00 på et så stort sted som dette er ikke vanlig, sier Slaaen.

– Det er usedvanlig tidlig. Det er få steder i landet som har såpass tidlig, i hvert fall den størrelsen, sier Slaaen.

Flytter ikke på avgangen

Silje Brandvoll

Informasjonssjef i Widerøe sier de ikke kommer til å flytte på flyavgangen fra Mo i Rana.

Foto: Trygve Andreassen / NRK

Til tross for hva posten ønsker, så sier informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll at de ikke kommer til å flytte på den avgangen.

– Det er klart at størrelsen på flyene våres er begrenset. Det er 39 seter og akkurat den flyavgangen her, den er midt i peak. Det vil si den er satt på akkurat når det er veldig mange passasjerer som ønsker å reise, sier Brandvoll.

– Den avgangen er som regel stort sett full, og da har vi ikke plass til frakt, avslutter hun.