We'll be back, Brønnøy (på ferie)

Ting gikk ikke helt etter planen i Brønnøy, så det ble så mange morsomheter som vi hadde tenkt (sorry, Brønnøy, ikke ta det personlig). Men vi fant en ung mann som skal stemme!

Stemmer

Lennart Hansen (20) er flink til å bruke stemmeretten sin. Slike menn vil gamle Norge ha!

Foto: Iver Jensen

Ivers Angels logo

I dag våknet vi opp til Brønnøysund, byen med Norges morsomste dialekt (synes vi, da). Planen var egentlig å gjøre noe mer ut av dialekta, grave litt dypere i det språklige mysteriet. Men tingen er at ingenting går noen sinne som planlagt, så det ble skrinlagt.

*Feller en krokodilletåre*

Og ordføreren måtte avlyse vår selfie-avtale. Men det kommer en MacGyver-selfie allikevel, hehe. Just wait for it.

En annen ting, som vi har fått erfare bare på de første to dagene, er at all logostikk er meget kronglete her sør i Nordland. Bindal var oppstykket, men å komme seg mellom Brønnøysund og nabokommunene er et logistisk puslespill (eller er det bare vi som er trafikalt analfabete?)

Brønnøysund_Ivers Angels
Foto: Selvutløseren vår kjære
ferge_boi_brønnøy

Ferga fra Horn i Brønnøy til Andalsvågen i Vevelstad, var en nydelig liten tur i finværet, og fergemannskapet var prima folk. Lennart Hansen (20) var litt snurt fordi vi ditcha Brønnøysund, men vi sa til den hyggelige unge mannen at han får være vårt brønnøyske alibi. Han fortalte dessuten at han stemte ved forrige stortingsvalg, og at han selvfølgelig skal stemme til høsten også. Slike menn vil gamle Norge ha! Så vi ga ham en knaskegulrot.

Ting ble altså ikke helt slik vi hadde tenkt i Brønnøy, men vi kan nok trygt si at vi en gang skal komme tilbake for å oppleve mer av byen og kommunen. We'll be back, Brønnøy.

Nå bærer det videre til Grane kommune. See ya!