NRK Meny
Normal

Vurderer mistillit i Narvik

FrP i Narvik vurderer å fremme mistillitsforslag mot administrasjonssjefen i kommunen.

Narvik
Foto: NRK

FrP reagerer på at administrasjonssjef Trond Hermansen ikke orienterte politikerne om ekstraregning på en halv million kroner etter obligasjonskjøp.

- Dette skader tilliten til administrasjonssjefen, sier bystyrepolitiker for FrP, Torgeir Trældal i Narvik.

- Jeg kommer til å be om en redegjørelse og jeg ser ikke bort fra at det kommer et mistillitsforslag og at vi ber administrasjonssjefen om å forlate, sier Trældal.

52 millioner

Narvik kommune har statset 52 millioner kroner på kjøp av amerikanske obligasjoner, og er nå i ferd med å tape halve beløpet om de ikke satser nye fem hundre tusen kroner.

Det sier bystyremedlem for Fremskrittspartiet i Narvik, Torgeir Trældal etter at administrasjonssjefen i Narvik ikke orienterte politikerne på møte sist torsdag om at kommunen hadde fått en ekstraregning på fem hundre tusen kroner etter tap på obligasjonskjøp.

Torgeir Trældal (Frp)

- Ja, Narvik kommune må gå inn med ytterligere 542 tusen kroner, hvisikke risikerer vi et tap på 26 millioner kroner, sier Trældal.

- Mener du at den kommunale administrasjonen i Narvik har unndratt disse opplysningene fra dere politikere da de ikke informerte om dette på møtet sist torsdag?

- Ja, det er bevisst unndragelse. Dette er så alvorlig at det kommer til å få konsekvenser for administrasjonssjefen i Narvik, sier Trældal.

Avviser

Administrasjonssjef Trond Hermansen i Narvik, avviser at de har underslått opplysninger om ekstraregningen.

- Ordfører er orientert om den regningen og saken skal jo behandles. Nå er det viktig at vi må vite hva som ligger i dette før vi går til en orientering, sier Hermansen.

- Vi har lagt opp til en orientering førstkommende mandag.

- De pengene blir ikke utbetalt av administrasjonen. Dette skal forankres i det politiske for det utbetales penger, sier Hermansen.