NRK Meny
Normal

Vrien bortekamp mot Fredrikstad

– Det bli nok en tøff bortekamp, men vi gleder oss til å spille mot Fredrikstad, sier assistenttrener i Bodø/Glimt Bent Inge Johnsen.

Bent Inge Johnsen

GLEDER SEG: Assistenttrener i Bodø/Glimt Bent Inge Johnsen tror det blir en tøff bortekamp mot Fredrikstad.

Foto: Einar Breivik / NRK

Onsdag vant Glimt 5-0 over Nybergsund hjemme på Aspmyra. Det stod bare 1-0 til Bodø/Glimt ved pause, men over i andre omgang dro Bodø/Glimt fullstendig i fra.

Dermed ligger Glimt helt øverst i førstedivisjon før første gang i år. En av de som var aller gladest etter storseieren på Aspmyra stadion, var Håvard Sakariassen.

– Deilig å lage mål

Håvard Sakariassen

GLAD: En av de som var aller gladest etter storseieren på Aspmyra stadion, var Håvard Sakariassen.

Foto: Chris Kyllingmark/Scanpix / Scanpix

Spissen som sliter benken i Bodø/Glimt, kom innpå i andre omgang. Og da stadionuret hadde passert 90 minutter fikk Sakariassen en nydelig pasning fra Stefan Johansen, som han breisida i mål.

Søndag er det klart for toppoppgjør i førstedivisjon når Fredrikstad og Bodø/Glimt møtes til dyst på Fredrikstad stadion. Men neste kamp kan bli vrien. Å få ballen i mål har ikke akkurat vært hverdagskost for Sakariassen, vi må faktisk tilbake til sesongen 2006 da han fikk ballen i mål mot Sogndal.

– Det var utrolig deilig å lage mål, sier Sakariassen til NRK. Det er lenge siden sist, og jeg håper jo at dette kan bli en vane, sa han rett etter kampslutt.

– Godt i rute

Han mener laget er godt i rute før møtet med Fredrikstad .

– Vi er der skal være og forhåpentligvis ligger vi der også når sesongen er slutt, sa en lykkelig Sakariassen, før han gikk inn i garderoben for å ta seg en velfortjent dusj.

Gleder seg

– Vi gleder oss til å spille mot Fredrikstad sier assistenttrener i Bodø/Glimt Bent Inge Johnsen. Det blir en tøff bortekamp, men vi skal være offensive i tankegangen, og vi går får å vinne kampen.

Tidligere Bodø/Glimt -trener Trond Sollied likte å bruke begrepet «flytsone» når det går godt for et lag som vinner mange kamper på rad. Bent Inge Johnsen mener Bodø/Glimt nå nærmer seg denne flytsonen.

– Men skal man kunne kalle det flytsone så bør du ha vunnet en tre fire kamper på rad, sier Johnsen.

Kampen på søndag går på naturgress, noe Bodø/Glimt ikke er så vant med siden det ligger kunstgress på Aspmyra stadion.

– Naturgress skal ikke være noe problem for oss, vi skal beherske alle spilleunderlag mener Johnsen.

Da Bodø/Glimt tapte 1-0 borte mot Mjøndalen i andre serierunde, så ble kampen spilt på naturgress på en bane som var i elendig forfatning.

Fredrikstad Stadion her et adskillig bedre underlag, og Johnsen forventer at kampen mot Fredrikstad på søndag ikke kommer til å ble preget av at gressbanen er dårlig.

– Vi skal spille tradisjonell Bodø/Glimt-fotball uansett, sier han.

NRK overfører kampen søndag direkte på tv, NRK 1 fra klokka 1600. Og du kan også se den gratis ved å klikke deg inn på nrk.no/nordland.