NRK Meny
Normal

Vogntog havnet i grøfta på sørpeføret

Flere vogntog og lastebiler har i dag hatt problemer på det glatte vinterføret i Nord-Norge.

Vogntog havnet i grøfta ved Bjørnfjell

Bilister som kommer fra Bjørnfjell må være ekstra oppmerksomme inn mot krysset, ifølge tips NRK Trafikk har fått.

Foto: Statens vegvesen

Flere steder i Nordland og Troms har det i dag vært vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør i form av regn og snø. På E6 ved oppkjøringen til Bjørnfjell øst for Narvik havnet et utenlandsk vogntog i grøfta tidlig søndag kveld.

Føreren kom ifølge politiet uskadd fra uhellet og ble sjekket av ambulansepersonell på stedet. Han måtte klatre ut av førerhuset på passasjersiden og fikk hjelp fra andre bilister som kom til, skriver Fremover.

Ifølge Vegtrafikksentralen for Nord-Norge var det sørpeføre og glatt på strekningen der vogntoget fikk problemer.

– Veien har ikke vært stengt så langt, og vi har folk på stedet i kveld som hjelper politiet med å dirigere trafikken, sier vaktoperatør Håvard Langmo til NRK.no.

– Ta det med ro

Trafikken dirigeres nå manuelt mellom E6 og E10 fra Bjørnfjell. Bilister som kommer fra Bjørnfjell må være ekstra oppmerksomme inn mot krysset, ifølge tips NRK Trafikk har fått inn.

Også i Nord-Salten og særlig i Hamarøy kommune har det vært svært vanskelige kjøreforhold i dag, ifølge Statens vegvesen.

Laster Twitter-innhold
Vogntog havnet i grøfta på sørpeføre

Sjåføren kom uskadd fra uhellet.

Foto: Statens vegvesen

Fjernes sent i kveld

Vogntoget blir fjernet av to bergingsbiler etter klokken 22.00 søndag kveld, ifølge politiet i Midtre Hålogaland. Bilister må være forberedt på at det blir ventetid mens bergingen pågår.

Vaktoperatøren ved Vegtrafikksentralen har inntrykk av at det er de utenlandske vogntogene og lastebilene som har hatt trøbbel på sørpeføret.

– Flere utenlandske vogntog har i løpet av søndagen stått fast ved Fossbakken i Troms, like ved grensa til Nordland, forteller Langmo.

– Det utenlandske vogntoget som havnet i grøfta på E6 i kveld hadde gode dekk og alt var i orden sånn sett, sier operasjonslederen for politiet i Midtre Hålogaland.

Lørdag havnet en personbil med fem personer på taket etter en utforkjøring i Vesterålen. Også der var det vanskelige kjøreforhold på stedet ulykka skjedde.