Her ligger juleposten til halve Lofoten

Sjåføren klarte ikke svingen på speilglatte E10, og manglende autovern gjorde at postbilen fikk et brutalt møte med fjærsteinene bare få meter fra sjøen.

Sjåføren ble fraktet til Lofoten sykehus på Gravdal, men skal ikke være alvorlig skadet, ifølge politiet. Postbilen gikk det verre med. Sjåførhytta og deler av bilen skal være knust.

Snøfall i natt har gitt glatte veier i Lofoten i morgentimene, og postbilsjåføren klarte ikke svingen på E10 ved avkjøringen til Henningsvær. Akkurat der utforkjøringen fant sted, manglet det autovern, og bilen mistet festet, veltet og havnet i grøfta.

Klarte ikke svingen

Posttrailer veltet på E10 ved Henningasvær

Vogntoget ligger like ved sjøkanten.

Foto: John Inge Johansen / NRK

– Stormen «Berit» vasket vekk på veiskulder og autovern sist helg, og arbeidet med å bygge opp veien igjen var ikke kommet i gang igjen, sier politioverbetjent Espen Svartsund til NRK.no.

Traileren fikk dermed et kraftig møte med fjærsteinene like vest for Rørvikskaret.

Nattestengt

Politi gjør nå oppmålinger og redningsmannskaper gjør vurderinger på hvordan vinsjingen av traileren skal foregå. Arbeidet med å utarbeide E10 vil ta tid, og europaveien vil bli nattestengt mens arbeidet pågår.

– Veien kommer til å bli stengt fra midnatt, sier politioverbetjent Svartsund.

Traileren ligger så langt ned i fjæra at det må fylles ut en ekstra lomme på veiskulderen for at redningsbilen ska få nok feste til å ta opp traileren.

Dermed må postkunder vest i Lofoten belage seg på forsinket post.

Ikke første gang

Dødsulykke E 10

OMKOM: Føreren av et danskregistrert vogntog omkom i en utforkjøring i Vågan i Lofoten i februar 2009.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Det er ikke første gang et vogntog havner utfor veien akkurat her. I 2009 omkom en dansk vogntogsjåfør etter bilen hans ble kastet rundt, tok med seg 100 meter av autovernet og kastet i fjæra.

Bilen ble liggende med hytta ned i en grop mellom veien og sjøkanten.

Det var svært glatt da ulykka skjedde, og flere vogntogsjåfører gikk ut og kritiserte veivedlikeholdet på E10 etter den tragiske ulykka.