Viste statsministeren ideen som han håper skal erobre verden

Det var en ivrig og opplagt statsminister som startet årets valgkamp i Lofoten fredag. Hun ser fram til tre dager i et optimistisk Nordland.

Erna Solberg i Lofoten

Legemiddelgründer Christian Mide demonstrerer en krage som skal hindre innsikt i blod og sprøytestikk på statsminister Erna Solberg som sammen med sin ektemann Sindre Finnes avrunder ferien og starter valgkampen i Nordland denne helga.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

– Jeg synes valgkamp er gøy, og gleder meg til å komme i gang. Det er hyggelig å reise rundt og snakke med folk og hyggelig å fortelle hvorfor de skal stemme på gode ordførere rund omkring. Her i Lofoten og Vesterålen har vi mange dyktige Høyre-ordførere som har gjort en kjempejobb her, og som bør få seg en periode til, sier Erna Solberg til NTB.

Sammen med Vestvågøy-ordfører Jonny Finnstad besøkte hun fredag formiddag den innovative legemiddelbedriften ConseptoMed på Ballstad.

– Vil erobre verden

Med en enkel og revolusjonerende ide håper den tidligere fastlegen Christian Mide å erobre en hel verden.

Med hovedkontor i Lofoten og distriktskontor i Oslo har ConceptoMed ambisjoner om å erobre verden med en innretning som gjør at du med en hånd kobler av sprøytespissen uten fare for kontaminering.

– Det går veldig bra for mange deler av norsk næringsliv. Ikke minst i Nord-Norge. ConceptoMed er et eksempel på at det er vekstmuligheter for framtiden i nye næringer, sier Solberg.

– Et puff i valgkampen

Fram til søndag skal hun og ektemannen Sindre Finnes kombinere avrunding av ferien og besøke lokale tillitsvalgte og lokalt næringsliv i Lofoten. Vesterålen og Bodø.

– Jeg ønsker å få et nytt innblikk i mangfoldet i Lofoten, Vesterålen og Bodø og se det flotte arbeidet våre ordførere gjør. Så ønsker jeg selvfølgelig å gi dem et puff inn i valgkampen, sier statsministeren til NTB.

Erna Solberg i Lofoten

Erna Solberg starter i dag valgkampen i Lofoten. Her er hun i hagen til Vestvågøy-ordfører Jonny Finstad.

Foto: John Inge Johansen / NRK