Hopp til innhold

Violet Road stiller opp med gratiskonsert for Salt

18. juni spiller Violet Road gratiskonsert på Sandhornøya. – Salt er et fantastisk prosjekt, og vil bidra.

Violet Road

18. juni spiller Violet Road gratiskonsert på Sandhornøya.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Vi fulgte spent med da konserthjellen sto ferdig i fjor. Et fantastisk kult prosjekt, ikke bare for Nordland, men for hele landsdelen. Derfor var det utrolig kjipt da det falt ned under den første høststormen, sier bassist Hogne Rundberg på telefon fra Tromsø.

Den 150 meter lange fiskehjellen som i fjor høst ble knust til pinneved av den første høststormen i fjor skal bygges opp igjen, og stå ferdig i juni.

Da er Violet Road på plass på Sandhornøya i Gildeskål. Godt vær er selvfølgelig bestilt.

– Men dersom værgudene ikke er med oss, skal det legges en duk over konserthjellen, som tar hele 800 personer, sier Hogne Rundberg.

Morfaren prest i Gildeskål

De fire Rundberg-brødrene i bandet har et litt spesielt forhold til nettopp Gildeskål.

– Morfaren vår Thomas Mæsel var prest i Gildeskål. Det må ha vært på 1950- eller 60-tallet, så vi har en viss tilknytning.

(artikkelen fortsetter under)

Created by InfoDispatcher

Hogne sier det var bandet selv som kontaktet prosjektleder Erlend Mogård-Larsen og tilbød seg å bidra til nyåpningen av det spesielle kunstprosjektet på stranden.

– Vi har så utrolig sansen for prosjektet. Det er ufattelig kult. Fiskehjellene er et fint symbol på overlevelsestrangen i Nord-Norge. Hele landsdelen ser bedre ut med Salt på kartet. Derfor vil vi være med på denne gjenreisingen, sier Hogne Rundberg.

Han skryter av Erlend Mogård-Larsen.

– Han har gjort så mye fint for Nord-Norge, tenk bare på Træna-festivalen og nå Salt. Han har også gjort mye bra i Tromsø.

Han gleder seg ikke bare til å spille på Sandhornøya. Han har også hørt om badstua midt på stranden.

– Vi skal lage tidenes kveld. Og etterpå blir det badstu. Jeg håper folk tar turen.