NRK Meny
Normal

Ville stikke fra politiet, kræsjet inn i politibil

Ei ung kvinne ville ikke stoppe i politikontroll. I et forsøk på å stikke av rygget føreren bilen i fronten på en politibil.

Politikontroll

Politiet pågriper sjåføren etter at hun har rygget inn i politibilen.

Foto: Sindre Groven / Saltenposten

Politiet i Salten aksjonerte i formiddag mot en bilfører ved Finneid like utenfor Fauske. Ifølge operasjonslederen i Salten politidistrikt, Mads Bernhoft, skal føreren av bilen ha unndratt seg en kontroll og så fortsatt ferden inn mot Fauske Sentrum.

– Dramatisk

– Føreren av bilen svingte rundt vår mann, og dermed anså vi dette som et forsøk på unndragelse av kontroll. Føreren av bilen fortsatte inn mot Fauske, og brukte blant annet en gangsti for å komme seg forbi en bil med henger, sier operasjonslederen.

Ettersom føreren viste uforsvarlig kjøring og var på vei inn et tett befolket sted ble det viktig for politiet å få stanset kjøretøyet så snart som mulig.

– Føreren var på vei inn mot Fauske sentrum, hvor det er mye folk, både på og ved veien. Sånn sett var det dramatisk og vi ønsket å stoppe kjøretøyet før det ankom Fauske, sier Bernhoft til nrk.no.

Tok gangsti til hjelp

Føreren av det aktuelle kjøretøyet skal ha brukt en gangsti for å komme seg forbi et foranliggende kjøretøy med henger.

– Føreren av bilen havnet på et tidspunkt bak en bil med tilhenger. Føreren av bilen med tilhenger skjønte at vi var ute etter å stoppe kjøretøyet, og forsøkte å hjelpe oss. Da føreren av den aktuelle bilen seg ut til høyre å brukte gangstien for å komme seg forbi.

Ferden fortsatte på E6. Ved småbåthavna forsøkte politiet på nytt å stoppe føreren. En politibil skal ha kommet seg inn foran det aktuelle kjøretøyet og "presset" føreren ut i veikanten. Føreren gjorde så et nytt forsøk på å komme seg unna politiet.

– Føreren satte bilen i revers, og skulle til å rygge unna. Da kjørte bilen rett i froten på vår andre patruljebil og påførte den materielle skader. Vi fikk knust bilruta med en batong og fikk kontroll på føreren av kjøretøyet.

Føreren av bilen kan nå vente seg reaksjoner fra politiet.
– Vi har opprettet straffesak og vedkommende har fått førerkortet inndratt, avslutter Bernhoft.