Vill jubel for Bodø/Glimts første medalje siden 2003: – Jeg ble rørt da det gikk opp for meg

Bodø/Glimt stanget og stanget mot et godt Kristiansund, men med halvtimen igjen fikk Håkon Evjen hull på byllen og bidro til 3-0-seier, medalje og europacupkamper til neste år.

Bodø/Glimt-Kristiansund på Aspmyra 24. nov 2019

Ulrik Saltnes jubler etter Bodø/Glimts andre mål mot Kristiansund. Seieren sikrer Glimt medalje – den første siden 2003. Det var Håkon Evjen, Ulrik Saltnes og Erlend Dahl Reitan som scoret seiersmålene.

Håkon Evjen avgjorde i sin siste kamp på Aspmyra, noe han er veldig stolt over.

– Det er en god følelse. Det har ikke alltid vært like lett å bevise at vi er et godt fotballag. Vi har bevist at med hardt arbeid kan man få til mye, sier Evjen til NRK.

Overraskelseslaget Bodø/Glimt spilte nok en solid kamp på Aspmyra da Kristiansund ble slått 3–0 i årets siste hjemmekamp.

Håkon Evjen

Håkon Evjen scoret i sin siste hjemmekamp på Aspmyra og sikret medalje for Bodø/Glimt.

– Det er bare fantastisk. Jeg er rørt, stolt og glad. Jeg har mange følelser i kroppen, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NRK.

Han er spesielt glad for at akkurat denne seiren kunne innkasseres på en hjemekamp – med 3.265 tilskuere på Aspmyra.

– Det vi så i kveld var Bodø/Glimt-toget tilbake på sporet. Vi leverer, og det forteller meg noe om mentaliteten i gruppen, sier Knutsen.

Det betyr at de er sikret medalje i eliteserien, men om det blir sølv eller bronse vil den siste serierunden avgjøre. Det som er sikkert er at Bodø/Glimt skal spille europacup neste år.

– Det viser at Bodø/Glimt har utviklet et ungt, fremadstormende lag som klarer å håndtere press.

– Jeg er tom for ord

– Jeg ble rørt da det gikk opp for meg. Jeg er tom for ord. Det er en enorm prestasjon og jeg kjenner at tårene presser seg på. Det betyr mye for meg personlig og jeg er stolt over alle som har bidratt, sa en glad Ulrik Saltnes til Eurosport etter at han ble kampens store spiller med mål og målgivende.

Måtte reise hjem med sølvmedaljene

Sølvmedaljer til Glimt

Så nær, så nær. Sølvmedaljene var i Bodø søndag kveld. Men ble med tilbake til Oslo igjen. Forhåpentligvis blir de delt ut i Molde neste helg.

Rune Pedersen i Norges Fotballforbund hadde tatt turen til Bodø i dag. Med seg på flyet hadde han en tung ryggsekk full av sølvmedaljer.

NRK fikk aller nådigst ta en en smugkikk på det edle metallet.

Dessverre for Glimt-spillerne måtte Pedersen pakke ned medaljene igjen etter kampen.

Odds seier mot Tromsø betyr at gultrøyene må leve i spenning enn uke til. Da får de endelig svar på om det blir sølv eller bronsmedalje.

Fikk hull på byllen

Hjemmelaget måtte vente en time for å få hull på byllen. Ulrik Saltnes spilte fri Håkon Evjen midt foran mål, og med en lekker kroppsfinte fintet han keeper Sean McDermott over på feil fot og satte ballen sikkert langs bakken i det åpne målet.

Avgjørelsen falt etter 72 minutter spill da Marius Lode vartet opp med en strøken pasning i bakrom til god Saltnes, som alene med keeper satte ballen høyt i mål til 2-0.

På overtid fastsatte Erlend Dahl Reitan sluttresultatet til 3-0 på volley etter en sjansebonanza uten like.

Enorme sjanser i første omgang

STORSPILTE: Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin strakk seg langt for å unngå at Kristiansund skulle få mål.

At Bodø/Glimt ikke tok ledelsen allerede i første omgang skyldtes utelukkende svake avslutninger, og da heller ikke Dahl Reitan fikk straffe da han ble klippet ned etter et kvarter, ble det en målløs første omgang.

Etter åtte minutter spilte vertene seg til sin første store mulighet da Dahl Reitan fant Zinckernagel inne i feltet, men en svak avslutning fra dansken som ikke traff mål gjorde at Kristiansund slapp billig unna.

Tre minutter etter klarerte Bent Sørmo ballen rett til Ulrik Saltnes, og fra sju meter banket indreløperen ballen i stolpen og ut.

Like etter ble Dahl Reitan klippet ned inne i gjestenes sekstenmeter, men dommer Trond Ivar Døvle nøyde seg med å gi corner til Glimt. I pauseintervjuet var trønderen klar på at det var et klokkeklart straffespark.

Det er først i siste serierunde det blir klart om det blir sølv eller bronse for Bodø/Glimt.