Vil ta turister fra luft til vann

Charterfly til Brønnøysund med hurtigrutepassasjerer fra sentral-Europa kan bli en realitet neste sesong.

Brønnøysund lufthavn
Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Dette skal gi Hurtigruten nye passasjerer og Helgeland nye turister.

Lokal idé

Meningen er å øke passasjertrafikken til Hurtigruten og samtidig få vist fram Sør-Helgeland. Initiativet kommer fra lokale krefter, og har blitt tatt godt imot blant Hurtigrutens administrasjon.

De vil nå ha flere møter med Destination Helgeland og andre lokale aktører.

- Vi har en god dialog med Hurtigruten og de liker denne ideen. Vi har tro på at vi skal få til et slikt tilbud, noe som vil bety mye for næringen.

Det sier Sølvi Kristoffersen, som er markedssjef i Destination Helgeland.

Video:

Video nsps_upload_2008_11_12_17_15_45_823.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Samtaler med flyselskap

Så langt er man kommet i planleggingen at det er dialog med aktuelle flyselskaper som skal ta seg av transporten. Tyskland, Danmark og de Britiske øyer er alternativer man ser på, men det er også aktuelt med andre forslag.


-Vi ser ikke bort fra at vi kan ta ned det første flyet allerede neste år, fortsetter Kristoffersen.

- Dette må vi støtte

Både næringsliv og politikere synes ideen er spennende.

Stig Høyvik, leder i Brønnøy Høyre

Leder i Brønnøy Høyre, Stig Høyvik.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

- Dette er en mulighet vi ikke kan la gå fra oss. Dette må vi stå bak og få til alle mann, sier leder i Brønnøy Høyre, Stig Høyvik.


-Vi har et spennende distrikt å vise fram og det vil vi gjerne nå ut til så mange som mulig med. En slik trafikk vil ikke bare gagne Sør-Helgeland, men hele Helgeland. Det er også vår intensjon. Mange av de som kommer hit i dag, kommer med bil eller buss. Med slike charterfly kommer man seg enklere og raskere hit. Mange lever litt i tidsklemmen og vil benytte seg av dette tilbudet.

Det mener Solveig Svendsen, styreleder i Destination Helgeland og direktør ved Thon Hotell Brønnøysund.

Solveig Svendsen og Sølvi Kristoffersen i Helgeland Destination

Markedssjef Sølvi Kristoffersen og styreleder Solveig Svendsen i Helgeland Destination.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Kan ta ned store passasjerfly

Selv om Brønnøysund Lufthavn går under kategorien kortbanelufthavn, er rullebanen lang nok til å ta ned større passasjerfly.

- Dette er en vinn, vinn situasjon for oss. Rullebanen ligger der, terminalbygget står der helt nytt og kapasiteten er god. Det er gjort tekniske undersøkelser og vi kan ta ned passasjerfly med jetmotor på vel 100 passasjerer. Disse flyene kan også fly direkte fra større byer i Tyskland og fra de britiske øyer, fortsetter Høyvik fra Høyre.

Håper Hurtigruten vil drive reklamen

Han mener at et opplegg som holder mange turister på Helgeland et par-tre dager, og gir dem et cruise med Hurtigruten må være noe alle på Helgeland ønsker.

- Da får vi tid til å vise fram det vi har. Jeg regner også med at Hurtigruten, som en av aktørene som er mest markedsført utenfor de norske grenser, tar seg avmarkedsføringen med sitt system, avslutter Høyvik.