Vil stoppe Hamsun-senteret

Bygginga av Hamsun-senteret bør stoppes straks. - Bortkasta penger når Skutvik-ferga legges ned, mener Frp i Nordland.

Hamsunsenteret

BYGGES FOR FULLT: Bygginga av Hamsun-senteret er godt i gang.

Foto: Knut Rindahl / NRK

Dagfinn Olsen (Frp)

Gruppelederen i Nordland Frp, Dagfinn Olsen.

Foto: Nordland fylkeskommune

Gruppelederen i Nordland Frp, Dagfinn Olsen, er krystallklar på at han ikke ser noen hensikt i å bygge Hamsun-senteret, slik situasjonen er nå.

- Jeg mener Hamsun-senteret må skrinlegges. Vi har tidligere signalisert at vi mener det er galt at senteret skal bygges, når staten samtidig legger opp til at fergen skal fjernes.

Bakgrunnen er mindre trafikk og færre besøkende på Hamarøya etter at Skutvik-fergen nå har bare en daglig avgang til Svolvær.

Les: Protesterer mot fergekutt

- Det bør ikke komme som julekvelden på noen at turisttallene samtidig blir dårligere, sier Olsen.

Flere er skeptiske

I NRK Nordland denne uken har flere uttrykk bekyrming for publikumsgrunnlaget til Hamsunsenteret dersom ferga mellom Svolvær og Skutvik blir lagt ned for godt.

- Vi ser at mange av de profilerte reiselivsbedriftene i Hamarøy sliter allerede etter én sesong uten dette sambandet. Da tenker vi at det er opplagt at det vil ha betydning for det som skjer neste år, sa ordfører i Hamarøy Rolf Steffensen til NRK tirsdag.

Hamsun-senteret

Frp mener byggingen av Hamsun-senteret på Hamarøy må stoppes.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

120 millioner kroner koster det å bygge senteret, som er et spleiselag mellom det offentlig og private. Dagfinn Olsen Nordland Frp mener det er galskap å fullføre byggingen.

- Nei, jeg syntes det er galt. Nå er vi kommet opp i en prislapp som er helt hinsides all fornuft, når vi vet at det sansynligsvis ikke kommer til å være nok besøkende for at hjulene skal gå rundt. Dette kommer til å være en post hvor fylkeskommunen må fylle store hull i årene framover, og da er dette galskap.

FrPs Dagfinn Olsen og ordfører Rolf Steffensen i Hamarøy kommune: Debatt om Hamsunsenteret .