Utklassing på Aspmyra da Glimt slo Sarpsborg

Bodø/Glimt vant 4-0 mot Sarpsborg på Aspmyra onsdag kveld. Dermed er Bodø-laget videre i cupen.

Fotballkamp på Aspmyra
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Den 28 år gamle kantspilleren har nemlig tilbragt over seks år i klubben som i dag gjester Aspmyra i forbindelse med kvartfinalen i Norgesmesterskapet i fotball.

– Jeg kjenner både en del av spillerne og klubben ganske godt og har fulgt med en del, påpeker Halvorsen overfor NRK.

– Er det en fordel?

– Det er nok kanskje det. Når det er sagt kjenner de aller fleste lagene i Norge hverandre ganske godt, så det har kanskje ikke altfor mye å si.

Det som derimot er helt sikkert, er at både Bodø/Glimt og Sarpsborg har mye å revansjere når semifinalebillettene deles ut i kveld.

Mens Sarpsborg 08 røyk 0-3 borte mot Sogndal, spolerte like greit Brann avslutninga på Glimts 100-årsjubileum foran et nærmest fullsatt Aspmyra.

Ute etter revansje

Ole Jørgen Halvorsen legger ikke skjul på at de helgule er revansjesugen.

– Vi skal gi gass og prøve å reise kjerringa. Samtidig har også Sarpsborg et tap å revansjere, så det blir helt sikkert en tøff og jevn kamp med mye kriging.

– Hvordan ser du på oppgaven som venter i kveld?

– Det blir utrolig artig. Jeg satser på at gutta er tente og gira på å revansjere tapet for Brann, utdyper kantspilleren med 1-3-tapet ferskt i minnet.

13 år siden sist

Og mens sarpingene spilte cupfinale på Ullevål senest i fjor, er det betydelig lengre tid siden Bodø/Glimt satte sitt preg på finalehelga.

Ikke siden 2003 har de helgule vært i en semifinale. Det samme året tapte de for øvrig cupfinalen mot Rosenborg.

Halvorsen er klar på at Glimt, som fortsatt kjemper i nedrykksstriden, ønsker å ta seg til en ny finale - 13 år etter den forrige.

– Cupen er spesiell i Norge. Den rammen som er på Ullevål er noe alle fotballspillere i Norge drømmer om å få oppleve. Vi får satse på at vi trekker det lengste strået, avslutter sarpingen.