NRK Meny
Normal

Vil sende gamle lagkamerater ut av cupen

Bodø/Glimt-stopper Martin Bjørnbak har veldig mange grunner til å slå tilbake mot Haugesund i kveld. Her kan du se cupkampen fra Aspmyra direkte fra klokka 18.

Martin Bjørnbak feirer Bodø Glimt seier

Bodø/Glimt-stopper Martin Bjørnbak (i midten) gratuleres etter en scoring tidligere denne sesongen. I dag håper han på mer jubel når gamle lagkamerater kommer på besøk.

For mens de helgule sliter tungt på nedre halvdelen av tabellen i Eliteserien, er Norgesmesterskapet et etterlengtet avbrekk for 100-årsjubilanten Bodø/Glimt.

Senest søndag ødela Aalesund jubileumsfesten i Bodø foran 7513 tilskuere. Nå ønsker midtstopperbauta Martin Bjørnbak å slå tilbake.

– Vi er veldig revansjesugen. Både med tanke på tapet mot Aalesund sist, men også det som skjedde sist Haugesund var her. Den kampen husker jeg fortsatt, sier forsvarsspilleren fra Mo i Rana.

Det er nemlig bare en knapp måned siden sist rogalendingene var på besøk på Aspmyra.

I en forrykende fotballkamp ble bortelagets Alexander Stølås den store helten da han på overtid prikket inn scoringen som ga Haugesund 4-3 og følgelig tre poeng.

– Et utrolig kjedelig tap. Jeg tipper de fleste i garderoben er veldig sugen på revansje, og det er ingen bedre måte å gjøre det på enn å slå dem ut av cupen i dag, påpeker Bjørnbak.

Ønsker seg jubileumsfinale

For Haugesund er situasjonen sportslig en helt annen. Etter 1-1 hjemme mot serieleder Rosenborg ligger hvittrøyene trygt plassert på 5. plass i Eliteserien.

Det er dermed en tøff oppgave som venter Bjørnbak og resten av Glimtlaget i kveld.

– Cupen lever sitt eget liv og er det et avbrekk fra serien for oss. Hva som har skjedd tildligere i år har ikke så mye å si. På vårt beste kan vi slå hvem som helst.

– Dessuten må du uansett slå alle for å gå til finalen. Å kunne krone 100-årsjubileet med en cupfinale hadde vært veldig stort, og det er kanskje på tide at vi klarer det igjen, sier midtstopperen, vel vitende om at det er tretten år siden sist Glimt klarte det.

Møter gamle lagkamerater

Det betyr i så fall at han må sende gamle lagkamerater ut av cupen. Bjørnbak kom nemlig til Bodø fra nettopp Haugesund i vinter.

– Det blir litt spesielt å møte dem. Jeg har fortsatt mange kompiser som spiller der, og det hadde vært artig å sende dem hjem med tap.

Til kampen kan Glimt-trener Aasmund Bjørkan velge blant en tilnærmet skadefri tropp. Overfor Avisa Nordland varsler Bjørkan endringer på laget.

– Hvilke ønsker jeg ikke å si noe om. Men det har vist seg at det er viktig å ha friske bein, så det kommer til å bli noen endringer i startoppstillingen.

Kampen på Aspmyra starter klokka 18. Den kan du se direkte i videovinduet øverst i saken.

Laster innhold, vennligst vent..