NRK Meny
Normal

Vil redde kunstforeninga i Bodø

Billedkunstner håper politikerne forstår betydningen av Bodø Kunstforening.

Bodø kunstforening

KONKURS: Bodø kunstforening har ikke solgt kunst som forventet og er derfor truet av konkurs.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Om to uker skal formannskapet i Bodø ta stilling til om Bodø Kunstforening skal få penger til å drive ut dette året. Det vil i første omgang redde kunstforeninga fra konkurs. Men leder av kultur- og oppvekstkomiteen i Bodø ønsker å finne en langsiktig løsning for byens kunstforening.

- Jeg vil ta initativ til å få satt ned ei arbeidsgruppe med politikere, representanter fra administrasjonen i Bodø og representanter for de som driver med kunstformidling til å se på situasjonen som har oppstått, sier Morten Melå.

LES OGSÅ: Fylket vil berge kunstforeningen

LES OGSÅ: Kunstforeninga selger ikke bilder

Pengestøtten til kunstforeninga er brukt opp og Bodø kunstforening trues av konkurs. Den svært vanskelige økonomiske situasjonen forklares med sviktende salg av kunst, dette er tapte inntekter som betyr svært mye for Bodø Kunstforening.

- Trim for hodet

Men kunstforeninga i Bodø har i tilegg ei virksomhet som er langt mer omfattende enn som så mener billedkunstner Kurt Edvin Blix Hansen. Han håper at politikerne er klar over denne betydningen.

- Kunstforeninga har mange skoleklasser på besøk og de har flotte utstillinger som ikke er kommersielle. Politikerne må forstå betydningen av dette.

- Du kan godt fostre kroppen, men kunstforeninga er med på å gi trim til hodet, sier Blix Hansen til NRK.