NRK Meny
Normal

Vil presse fram oljeboring i nord

Høyre-leder Erna Solberg presser Venstre og vil ha fortgang i olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Høyres partileder Erna Solberg

TAR IKKE NEI FOR ET NEI: Høyre-leder Erna Solberg bryr seg lite om Venstres olje-nei.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Venstre har stilt ultimatum og gjort det klart at det ikke er aktuelt å være med i en regjering som åpner for olje- og gassvirksomhet utenfor de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Tar ikke nei for et nei

Men Høyre-leder Erna Solberg tar ikke et nei for et nei.

– For meg er det viktig at vi framover har høy takt i aktivitetsnivået på letevirksomheten på norsk sokkel. Vi kommer til å få en fallende oljeproduksjon, og Europa har behov for gass. De mest lovende områdene ligger utenfor Lofoten, Vesterålen og Troms, sier hun til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Solberg gjør det klart at saken blir viktig på Høyres landsmøte i helgen, og dermed også i eventuelle regjeringsforhandlinger med andre borgerlige partier etter høstens stortingsvalg.

Sponheim steil

– Jeg mener at vi skal ta miljømessige hensyn. På den annen side synes jeg det er veldig teknologipessimistisk ikke engang å være villig til å vurdere om det kan være mulig å få til en miljømessig forsvarlig utvikling på noen av disse områdene, selv med oljeproduksjon, sier Solberg.

Venstre-leder Lars Sponheim lar seg imidlertid ikke rokke:

– Jeg har sagt at vi kan forhandle om alt i en regjeringsplattform, men det er ett unntak: Vi sitter ikke i en regjering som administrerer olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen i fireårsperioden, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.