Vil innføre kurs i folkeskikk

Ordføreren vil ha politikerne i Ballangen på kurs for å bedre arbeidsmiljøet. Men ordføreren møter motbør fra politikerne, som kaller det et kurs i folkeskikk.

Anne Rita Nicklasson, ordfører i Ballangen

BEDRE ARBEIDSMILJØ: Det er ifølge ordfører Anne Rita Nicklasson årsaken til det nye kursopplegget hun vil gjennomføre.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Hermod Amundsen fra Ap, som har lang fartstid i politikken, kaller det hele et unødvendig kurs i folkeskikk.

Hvordan lære folkeskikk

– Jeg trodde at etter så mange år har man lært litt folkeskikk. De som føler de ikke har lært det , lærer det ikke på en dag. Det er noe man opparbeider gjennom hele livet, sier Hermod Amundsen.

Amundsen er bare en av politikerne som mener det er unødvendig med et kurs for å bedre arbeidsmiljøet mellom ansatte og politikerne i kommunen. Lene Fjelldal, som sitter i kommunestyret for Senterpartiet, reagerer på manglende politisk godkjenning av kurset og kostnadene.

– Kan koste millionbeløp

– Det sto ikke på sakskartet på det forrige formannskapsmøtet og det ble bare orientert om til oss muntlig. Dette er et prosjekt som kan koste halvannen million, sier Fjelldal.

Ordfører Anne Rita Nicklasson (H) tilbakeviser Fjelldals kostnadskalkyle.

– Misoppfatning

– Dette vil jeg påstå er en misoppfatning. Kurset vil koste 424.000 kroner, og klarer vi å få ned sykefraværet på lang sikt så vil vi tjene penger på dette, sier Nicklasson.

Men Lene Fjelldal er skeptisk til at prosjektet vil bedre arbeidsmiljøet, og savner en bredere politisk behandling før det brukes penger på et forkurs som kan ende opp i et to år langt prosjekt.

Kommuneloven

– Vi har reagert på dette allerede i formannskapet fordi vi frykter det blir et veldig kostbart prosjekt. Derfor ønsker vi å bruke våre lovhjemler i kommuneloven til å få dette stoppet, sier Fjelldal.

Dette støtter den erfarne kommunestyrerepresentanten Hermot Amundsen fra Arbeiderpartiet.

– Helt unødvendig

– Det er mye penger å bruke på noe som er helt unødvendig. Vi har bruk for disse pengene til andre ting, sier Amundsen.