Vil ikke ha sykkelritt til Lofoten: – Det er en dopidrett

Lokalavisen Våganavisa i Lofoten kritiserer sykkelløpet Arctic Race. Redaktøren mener det er en idrett full av dop som krever penger for å komme på besøk.

Mange gleder seg til den internasjonale sykkeleliten kommer til Lofoten. Der skal de sykle i midnattssolens rike, men ikke alle ønsker dem velkommen.foDispatcher

– Dette er en pill råtten dopidrett, sier redaktøren i Våganavisa om sykkelsporten.

Mange gleder seg til den internasjonale sykkeleliten kommer til Lofoten. Der skal de sykle i midnattssolens rike, men ikke alle ønsker dem velkommen.

– Det er to ting jeg ikke liker: Det er en dopidrett som kommer hit. I tillegg ber de om penger for å få lov til å bruke verdens vakreste kulisser til å lage sykkelløp, sier Edd Meby, redaktør i Våganavisa.

Kommunene må bidra

Lokale arrangører må betale for å få bruke logoen til Arctic Race.

– Dette er bidrag kommunene må komme med og en del ting de må stille til disposisjon. Når beløpet kommer opp i en halv million skal ikke vi ha noe mer derfra, sier Knut-Eirik Dybdal, prosjektleder i Arctic Race Norge.

Det synes Meby er dårlig pengebruk.

– Det synes jeg er galt, det er ikke det vi skal bruke penger på, sier Meby.

(saken fortsetter under bildet)

Knut Eirik Dybdal

Knut-Eirik Dybdal mener andre idretter like gjerne kan kalles dopingidretter.

Foto: Nils Mehren

Sterk kritikk

Under det nordnorske mesterskapet i landeveissykling ble det uttalt av samtlige klubber at de støtter Arctic Race. Det imponerer ikke redaktøren i Våganavisa.

Dette er en pill råtten dopidrett som attpåtil kommer til Lofoten og krever penger for å være her. Det synes jeg ikke er noe bra i det hele tatt, sier Medby.

Prosjektleder i Arctic Race mener påstandene om doping like gjerne kan ramme andre idretter.

– Vi må forholde oss til et regelverk som er internasjonalt, og vi vil gjøre alt vi kan for at de som prøver, eller de vi vet holder på med det, blir avslørt og tatt, sier Dybdal.

Det spektakulære norske sykkelrittet Arctic Race kan bli kjørt uten de største norske profilene. Arrangørene la i dag frem planene for det som blir verdens første sykkelritt nord for polarsirkelen.

Storsatsning uten norske profiler.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.