Vil hugge opp Finnmarken

Kystpartiets Benn Mikalsen foreslår nå å hugge opp og bytte ut gamle Finnmarken med hurtigrutene Lofoten eller Nordstjernen.

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes
Foto: Eva Berget / NRK

Mikalsen som representerer Kystpartiet i Nordland Fylkesting mener det vil koste for mye å rehabilitere gamle Finnmarken.

- Denne økonnomiske usikkerheten gjør at blant annet staten vegrer seg for å gå økonomisk forpliktende inn i prosjektet, sier Mikalsen til Bladet Vesterålen.

Hugge opp til spiker

Kystpartipolitikeren forelår å hugge opp gamle Finnmarken til spiker, få bygget bak- og sidevegger til et glassbygg og landsette ei av de to eldste hurtigrutene som fortsatt er i trafikk. Deretter skal glassbygget gjøres ferdig.

- Mitt håp er at dette forslaget kan bidra til igjen å få liv i debatten og engasjementet, sier Mikalsen til avisen.

- Forfallet er kommet for langt. Det blir billigere, bedre og ikke minst mer økonomisk forutsigbart, å satse på ett av de to andre skipene.

Statlig ansvar

Han mener det er et statlig ansvar å bidra til hurtigrutemuseet på Stokmarknes.

- Hurtigruta har hatt stor betydning for verdiskapningen langs kysten i årenes løp. Dette har staten sopt inn milliarder på, gjennom skatt og moms. Da er det bare rett og rimelig at de gir en brøkdel tilbake til kysten, ved å dekke investeringene som nå kreves, avslutter Mikalsen.