Hopp til innhold

Vil høre på folket

Styreleder Stig Fossum i Nordlandssykehuset bekrefter at de jobber hardt for å justere klinikkmodellen foran morgendagens styremøte.

Nordlandssykehuset, Bodø

SKAL IKKE BARE STYRES FRA BODØ: Det tyder på at sykehusene i Lofoten og Vesterålen vil få stedlig ledelse likevel.

Foto: Eva Berget / NRK

Alt tyder derfor på at Lofoten og Vesterålen likevel får en eller annen form for stedlig ledelse ved de to lokalsykehusene.

I følge direktør Eivind Solheims forslag skulle lokalsykehusene miste sin plass rundt direktørens bord.

Sykehusdirektør Eivind Solheim, Nordlandssykehuset

MÅ SNU? Det tyder på at Eivind Solheims forslag til klinikkmodell ikke blir gjennomført.

Foto: Andre Strand / NRK

Hørte protestene

Nærmere 2000 mennesker møtte opp for å protestere mot den nye klinikkmodellen, og nå ser det ut til at protestene har nådd frem.

LES OGSÅ: 2000 i fakkeltog

Styreleder i Nordlandssykehuset, Stig Fossum, sier til NRK Nordland at han og resten av styret jobber intenst for å finne en bedre løsning enn den foreslåtte.

- Lofoten og Vesterålen må sikres en plass rundt direktørens bord når viktige beslutninger skal fattes, er den korte beskjeden fra styrelederen som var på reise i går ettermiddag.

Fakkeltog i Lofoten

PROTESTERTE: Lokalbefolkningen i Lofoten og Vesterålen gikk i fakkeltog for å vise sin misnøye med klinikkmodellen.

Foto: John Inge Johansen

Uenighet i styret

Også andre styremedlemmer NRK Nordland har vært i kontakt med sier de ikke kan godta modellen slik den er foreslått av direktøren. Særlig for de to politiske representantene fra Lofoten og Vesterålen i styret er det næremst umulig å la være å lytte til alle prostestene.

På den andre siden står direktør Eivind Solheim og hans rådgivere som ville rendyrke klinikkmodellen.

Modellen justeres

Nordlandssykehuset skulle deles opp i åtte fagklinikker og slik ville direktøren sikre bedre fagmiljøer og et godt tilbud for pasientene.

Nå blir det istedet slik flere av styremedlemmene vil ha det. Styrelederen skal bruke dagen i dag på å justere modellen slik at Lofoten og Vesterålen får være med - ved direktørens bord i Bodø- når viktige beslutninger skal fattes i Nordlandssykehuset også i framtida.