Normal

– Nå er det slutt på budsjettsprekkene

I morgen åpner det omstridte Hamsunsenteret for publikum, og fylkesråden for kultur lover at det er slutt på overskridelsene.

Hamsunsenteret, Hamarøy

ÅPNER TIL HELGA: Det lenge omdiskuterte tårnbygget står ferdig og er klar til publikums bruk.

Foto: Scanpix

Det lenge omdiskuterte tårnbygget står ferdig og er klar til publikums bruk. Fylkesråd for kultur Marit Tennfjord (SV) lover at det ikke blir nye kostnadsoverskridelser.

– Det er ingenting som tyder på at det skal bli noe mer overskridelser. De opplysninger jeg har er at det her er på plass nå.

Uenighet om utstillingen

Dermed blir det ingen nye kostnadsoverskridelser på Hamsunsenteret. Sluttregninga er på 142 millioner kroner inklusiv monteringsarbeidet av utstillingene, som Oslo-firmaet Hybris har hatt ansvaret for. Etter det NRK Nordland erfarer har det vært uenighet mellom Nordland fylkeskommune og Hybris om hvordan utstillingene skulle se ut.

– Det som er saken er at begge parter var enige om at man ikke skulle overta fordi at det var en del småtterier som sto igjen på utstillingen som ikke var ferdige. Men det er nå på plass og fylkeskommunen har overtatt utstillingen.

Sier fylkesråd Marit Tennfjord. Hun har selv ikke sett det ferdige resultatet, men hun har tro på dette blir veldig bra.

Marit Tennfjord, Nordland SV

Marit Tennfjord, Nordland SV og fylkesråd for kultur lover at det ikke blir flere overskridelser.

Foto: Ola Helness / NRK

Mangler fortsatt 2,5 millioner

Fortsatt mangler 2.5 millioner kroner til drift av Hamsunsenteret. Og dette er penger som fylkesråd Marit Tennfjord mener staten må bidra med. Men staten ved kulturminister Anikken Huitfeld (Ap) har sagt nei. Også til å delta på åpningen av Hamsunsenteret fredag kveld.

– Vi kommer til å forfølge denne saken videre i forhold til ministeren. Vi hadde jo ønsket at hun skulle komme på åpningen, men det lot seg desverre ikke gjøre. Men vi kommer til å følge opp saken, ja.

Hamsunsenteret

Hamsunsenteret åpner utstillingen til helga.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK