Denne vonde trenden må Bodø/Glimt snu

I fire av årets fem første Eliteseriekamper har Jan Halvor Halvorsens menn sluppet inn det første målet. Treneren selv vil ikke tenke på det.

Ulrik Flo scorer

BAKPÅ: Sogndals Ulrik Flo jubler for scoring mot Bodø/Glimt på Aspmyra stadion tidligere i år. Det er én av kampene Glimt har sluppet inn mål først i denne sesongen. I bakgrunnen depper Glimt-kaptein Ruben Imingen.

Det er et revansjesugent hjemmelag som tar i mot Lillestrøm på Aspmyra klokka 18 i kveld.

For etter at Bodø/Glimt tapte borte mot Stabæk forrige helg, ligger laget på 11. plass på tabellen med totalt fem poeng på fem kamper. Det samme har dagens motstander fra Romerike.

– Vi gleder oss veldig til kampen. Hittil i år er vi ubeseiret på hjemmebane, og vi har veldig lyst til å komme tilbake på vinnersporet etter tapet mot Stabæk sist, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK før kampen.

– Vi spilte en veldig god kamp mot Rosenborg sist vi hadde hjemmekamp, og satser på å gjenta det i dag, legger han til.

Vil ikke tenke på det

Men da må de helgule snu en vond trend. I fire av sesongens fem første kamper har Halvorsens menn sluppet inn kampens første mål.

Hver gang har det skjedd før kampen var ett kvarter gammel. Faktisk er eneste unntaket nettopp sist hjemmekamp mot Rosenborg.

Den negative trenden vil ikke Halvorsen ofre en tanke.

– Vi må ikke ha fokus på det, og ikke snakke om det. Det tror jeg er det beste, enkelt og greit, smiler han.

– Men det har skjedd ofte denne sesongen. Hvor er det skoen trykker?

– Det skyldes nok tilfeldigheter. Sist kamp var det et straffespark. Slik er fotball, det viktigste er at vi tør å være oss selv.

Vil ha revansje

Jan Halvor Halvorsen

SER FREMOVER: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen bryr seg lite om statistikken som viser at de har havnet bakpå ofte denne sesongen. Nå vil han gi publikum en god opplevelse, og håper på tre poeng mot Lillestrøm.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Netopp det mener Glimt-treneren er hemmeligheten før dagens møte med Lillestrøm. Et lag Glimt har hatt et godt tak på når de har møttes på Aspmyra de siste årene.

I 2012 ble det 4-0 til hjemmelaget i cupen, mens sist møte i Eliteserien endte 1-1 i 2009.

– Jeg forventer at vi slipper oss løs fra første spark på ballen, angriper, og kjemper oss frem til tre poeng, sier Halvorsen.

Selv om begge lagene ligger i det nedre sjiktet av tabellen så langt, går ikke treneren med på at dagens kamp er spesielt viktig.

– I hver kamp vi spiller er det viktig å ta tre poeng. Sesongen har såvidt begynt. Når det er sagt er det viktig at vi vinner kampene på hjemmebane. Nå satser vi på revansje mot Lillestrøm.

– Publikum blir viktig

Da Bodø/Glimt tok i mot Rosenborg på Aspmyra møtte over 5000 bodøværinger opp for å heie frem de helgule.

Det er soleklart årsbeste til nå i år for hjemmelaget, og Jan Halvor Halvorsen håper folk kjenner sin besøkelsestid etter 2-2 og uavgjort mot trønderne.

– Jeg håper opplevelsen sist betyr at alle kommer tilbake i dag. Så skal vi gjøre alt vi kan for å glede publikum, lover han.

– Hva betyr det for dere at så mange tar turen?

– Det er utrolig viktig med mye publikum. Spesielt for dette laget som har såpass lite erfaring i Eliteserien. Det var en utrolig bra stemning sist mot Rosenborg, og hadde kampen vart i fem minutter til tror jeg vi hadde vunnet, gliser Halvorsen.

Selv holder han kortene tett til brystet foran dagens oppgjør.

– Forrige kamp var vi litt redusert, og måtte gjøre tre endringer i forsvar. Nå håper jeg vi slipper flere skader. Laget tar jeg ut senere i dag.

Tror du Bodø/Glimt vinner mot Lillestrøm? Si din mening i kommentarfeltet!

Laster innhold, vennligst vent..