Han vil ha «IKEA-fly» fra Nord-Norge

Kommer ikke Ikea til Nord-Norge, får vi komme til Ikea. – Med eget Ikea-fly, mener harstadværingen Kurt Jørgensen.

Ikea-fly Kurt Jørgensen

IKEA-FLY: Slik kan det nye direkteflyet mellom Stavanger og Evenes bli seende ut dersom Kurt Jørgensen får det som han vil.

Foto: SPE/Privat

– Når folk kan kjøre ni timer for å handle på Ikea i Haparanda, kan de vel også reise to timer med fly til Stavanger, sier sjef Kurt Jørgensen i oljeselskapet Wheatherford til Nordlys, som først omtalte saken tirsdag.

Flyselskapet BMI flyr nå daglige ruter mellom Evenes og Sola, og flyruten brukes i all hovedsak av ansatte i oljebransjen. Nå vil Jørgensen utvide flytilbudet i samarbeid med turistnæringen, slik at både Harstad-Narvik-regionen og Stavanger-regionen kan dra nytte av det.

– Flyet er lansert som oljeflyet, men kan også bli kjent som Ikea-flyet, sier han til NRK.no.

Trangt om plassen?

At folk som handler på Ikea gjerne vil ta med seg litt mer enn håndbagasje, har Kurt Jørgensen selvsagt tenkt på.

– Folk kjøper jo hele kjøkkeninnredninger når de er på Ikea. Det blir nok ei logistikkutfordring. Men om alle gode krefter får sette seg sammen, tror jeg nok vi skal kunne få til ei Ikea-rute, sier han til NRK.no.

Nå vil han samarbeide med turistnæringa og andre aktører for å utvide flyruten.

– Håpet er at nordlendinger reiser nedover og vestlendinger tar turen oppover. Vi er veldig stolte at regionen Harstad, Narvik og Lofoten, og tror at det ville være mange i Stavanger-området som kunne tenke seg å komme denne veien, både for å oppleve midnattssola om sommeren og nordlys og skiturisme om vinteren, sier Jørgensen.

Håp om turistrute

Onsdag starter ingeniørkonferansen SPE Workshop i Harstad, og her vil Kurt Jørgensen lansere ideen om et turistfly mellom de to byene.

– Skal det være liv laga for ei direkterute mellom Stavanger og Evenes, er det viktig å ha flere ben å stå på, sier han.

Selv innrømmer han glatt at han ikke er noen ihuga Ikea-fan.

– He, he, nei. Jeg holder meg langt unna produkter som krever skruing, sier han til NRK.no.