NRK Meny
Normal

Vil forhindre flere voldtekter

De har delt ut over 500 overfallsalarmer. Det skal forhindre flere voldtekter i Bodø.

Bodø Røde Kors Ungdom

Hanna Falch Frantzen (17), Synnøve Thorbjørnsen (15) og Thea Regine Lindquist (19).

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

De tre overfallsvoldteketene i Bodø den siste tiden har fått Bodø Røde Kors Ungdom til å reagere. De siste dagene har organisasjonen delt ut over 500 overfallsvoldtekter til unge jenter i Bodø.

Enkel å håndtere

– Alarmen er enkel å håndtere og gir fra seg en kraftig lyd når du trekker ut en splint. Lyden vil vedvare så lenge splinten er ute, sier Thea Regine Lindquist (19).

Sammen med Synnøve Thorbjørnsen (15) og Hanne Falch Frantzen (17) delte hun tirsdag ut gratis overfallsalarmer til unge jenter i Bodø.

– Flere er redde

– Vi fikk utelukkende positive tilbakmeldinger. Det er mange jenter som er opptatt av disse tre overfallsvoldtektene som har skjedd i Bodø, og flere er redde for at dette skal ramme dem selv. Derfor håper vi at disse alarmene skal være til hjelp, sier Hanne Falch Frantzen.

De tre Rød Kors-ungdommene understreker at alle jenter som ferdes på byen kvelds- og nattes tid likevel må ta sine forholdregler. Overfallsalarmene skal ikke bidra til falsk trygghet.

– Dette er et hjelpemiddel i situasjoner der man føler seg truet eller i verste blir angrepet. Det beste man kan gjøre er å ta de nødvendige forholdreglene, sier Synnøve Thorbjørnsen.

Les også: Ny overfallsvoldtekt i Bodø

Les også: Har innrømmet voldtekt i Bodø

Fem viktige råd

Røde Kors Ungdom har derfor utformet fem viktige råd:

– Ikke ta pirattaxi.

– Ikke lytt til musikk om du går alene nattestid.

– Oppsøk opplyste gater på hjemturen.

– Vær observant og våken.

– Forsøk å slå følge med venner, når det er mulig.