Vil dumpe SV

Vil heller ha ei mindretallsregjering med Ap.

Gunnar Skjellvik, leder Nordland Arbeiderparti

SV NEI TAKK: Gunnar Skjellvik vil heller styre alene enn å være i regjering med oljemotstander SV.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Arbeiderpartiet bør droppe samarbeidet med SV i regjering dersom partiet fortsetter sin kamp mot oljeleting i nord. Det mener leder Gunnar Skjellvik i Nordland Ap.

Irritasjonen vokser

- For Nordland Arbeiderparti er ei mindretallsregjering bedre hvis SV fortsetter å stille ultimatum slik som de har gjort til nå, sier Gunnar Skjellvik til NRK Nordland.

Irritasjonen i Nord-Norge blant mange tillitsvalgte i Arbeiderpartiet over SVs oljemotstand har vokst, helt siden SVs miljøpolitiske leder, Inga Marte Thorkildsen tidligere i sommer startet det hun kalte "den lange valgkampen" i Lofoten.

LES OGSÅ: Oljestrid i regjeringen

- Fred og fordragelighet

I går gikk Kristin Halvorsen på talerstolen da hun åpnet studieåret på Høgskolen i Bodø. Der sa hun at hun er imot oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Selv om dette øker irritasjonen mellom i AP over SV, mener Halvorsen dette ikke får noen betydning for samarbeidet i regjeringen.

- Det er ikke overraskende at det er uenighet mellom Ap og SV når det gjelder oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Den uenigheten pågår i fred og fordragelighet, sier partileder Kristin Halvorsen i SV.

Skal ha olje i nord

Nordland Arbeiderparti virker uansett svært så bestemt på å sikre at det blir oljevirksomhet i nord.

- For oss er det viktig å ta del i olje- og gasseventyret. Derfor må vi se på alternative løsninger for å nå det målet, sier Skjellvik.