Vil bygge Nord-Norges høyeste hotell på Fauske

Arkitektkontoret Snøhetta fikk frie tøyler og har tegnet et 24 etasjers høyt hotell i den lille byen Fauske i Nordland. – Jeg er stum av beundring, sier ordføreren.

Nytt hotell på Fauske

Det nye hotellet på Fauske vil strekke seg 78 meter opp i luften fordelt på 24 etasjer.

Foto: Snøhetta

Fauske har ikke mer enn snaue 10.000 innbyggere, men nå slår lillebror både Tromsø, Narvik og Bodø. Scandic Havet i Bodø har 17 etasjer, mens Scandic Narvik har 16 etasjer.

Men på Fauske vil altså hotellet strekke seg 78 meter opp i luften fordelt på 24 etasjer.

– Jeg er stum av beundring, sa ordfører Jørn Stene ifølge Saltenposten under presentasjonen.

Stiger opp av vannet

Ifølge avisen inkluderer de storstilte planene et kulturhus, et nytt hotell i sjøen og en utbygd pir.

Miniatyrutgave hotell Fauske

Denne modellen ble presentert på en pressekonferanse på Fauske i dag.

Foto: Mette Vollan / NRK

– Er det viktig å bli størst i Nord-Norge?

– Når vi først skulle bygge, skulle det bygges høyt med plass til mange nye gjester, sier hotelldirektør Trine Nøvik til NRK.

– Men er det rom for et så stort hotell på Fauske?

– Det tror vi på. I og med at hotellet blir en opplevelse i seg selv, tror vi det er behov for økt kapasitet. I dag må vi takke nei til mange gjester, men med dette prosjektet kan vi se mot helt nye markeder og tilby helt nye opplevelser av en annen dimensjon enn i dag.

– Når står hotellet ferdig?

– Det er tør jeg ikke å anslå. Startskuddet går i dag, og så jobber vi på fremover, sier Nøvik.

Starten på «nye Fauske»

– Jeg vil si at det er starten på nye Fauske det her. Denne etableringa vil skape mange nye arbeidsplasser, opp mot 70–80. Så dette føles helt klart litt som julaften for oss i indre Salten, sier administrerende direktør i Stadssalg, Stig Otto Nilsen.

Fauske hotell hadde et belegg på 96,4 prosent i sommer, og det overgikk tidligere rekorder. Det er en av årsakene til satsinga sier Stadssalg-sjefen.

Fauske hotell

Administrerende direktør i Stadssalg, Stig Otto Nilsen (t.v.) ser på det nye hotellet som en frisk start for Fauske. Her sammen med hotelldirektør Trine Nøvik (t.h)

Foto: Mette Vollan / NRK

– Det merkes på pågangen at vi ligger ved hovedpulsåra på E6. Vi har avvist mange den siste tiden på grunn av det. Så behovet for et nytt hotell på Fauske, er absolutt til stede, forteller Nilsen.

For inspirasjon ser de til andre steder i Nordland, som Mo i Rana som har rundt 500 sengeplasser.

Er det mye som må gjøres i området rundt?

– Nei, etter planen skal hotellet ligge rett utenfor havnepromenaden, uti havet. Vi ønsker også å koble til et slags «akvaland» i tilhørighet til hotellet, avslutter Nilsen.