Hopp til innhold

Vil bore i nord for barnas skyld

Gro Brækken, tidligere Redd Barna-leder og påtroppende sjef i Oljeindustriens landsforening, mener vi skylder barna våre å sette i gang oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Gro Brækken

NY OLJELEDER: – Hvis vi unnlater å peke på olje og gass som en løsning, tror jeg vi gjør dagens unge en bjørnetjeneste, sier Gro Brækken (57).

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Brækken har bakgrunn i oljebransjen og NHO, men har de ti siste årene vært leder for Redd Barna. Fra nyttår vender hun tilbake til oljeindustrien, som leder for Oljeindustriens landsforening.

– Avhengig av funn

Hun mener Norges framtid som olje- og gassnasjon er avhengig av nye funn og mener det haster med å komme i gang med oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Hvis vi unnlater å peke på olje og gass som en løsning, tror jeg vi gjør dagens unge en bjørnetjeneste, sier Gro Brækken (57) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Brækken mener Norge har verdens reneste oljeproduksjon og at det i løpet av 40 års oljevirksomhet i Norge ikke har vært noen utslipp som har skadet miljøet. Hun er uenig i at det å åpne nye områder på norsk sokkel er å svikte kommende generasjoner.

– Ikke forferdelig

– Mange har fått en oppfatning av olje og gass som noe forferdelig. Jeg ser ikke slik på det. Som voksne er vi nødt til å ta ansvar og vise hva som er mulig å få til. Klimautfordringen er mulig å løse, men det tar kanskje noe mer tid enn de mest utålmodige ønsker, sier Brækken, som opprinnelig er fra Narvik.