NRK Meny
Normal

Vi skremmer bindalinger!

Iver's Angels startet sin valgturné i Nordland i Bindal kommune, der vi prøvde å skremme bindalingene til å stemme ved valget. Vi fant fort ut at vi måtte ty til andre metoder.

Iver's Angels på tokt i Bindal.

Ivers Angels logo

I løpet av "Nordlandsturneen" vår, skal vi gjennom 44 kommuner, og Bindal var altså første stopp. Rimelig spesiell kommune, fant vi ut. Den ligger i Nordland, men folka her handler i Trøndelag, og legges inn på sykehus i Trøndelag.

Ordfører Petter Bjørnli (H)

Bindals ordfører Petter Bjørnli (H) fortalte oss både ett og annet om kommunen, før vi skulle ut i ilden og skremme stakkarene.

Foto: Iver Jensen

De føler seg visst som nordlendinger (skal vi tro ordfører Petter), men de snakker trøndsk. (Petter var for øvrig en kjempetrivelig kar som fikk æren av å ta den første "ordførerselfien" med oss.)

Men vi skulle ut i "sentrum" i Terråk (kommunehovedstaden), var det ingen folk der. Det var megatomt.

Menneskejakt

Det var trist – vi skulle nemlig gå rundt og finne folk vi kunne "skremme til å stemme". Men det var altså folketomt. Jeg har nesten aldri sett et så folketomt sted på en mandag formiddag. Så det som skulle være et skremmetokt, ble heller en menneskejakt. "Iver's Angels" på jakt etter uskyldige vi kan skremme (mohaha).

Etter mye slit (blod og svette og sånt) fant vi et par folk på kaia og inne i noen av de (få) butikkene vi kunne skremme! (Men ingen av dem var ungdommer?)

Alle var kjempehyggelige, men søren heller – ingen lot seg skremme. Selv om vi gjorde vårt beste. Så en smule skuffet over mangelen på vellykkede overfall rullet vi videre til Bindalseidet, som er det andre lille stedet i Bindal.

Og der var det like folketomt.

På butikken

Alle var visst på dagligvarebutikken, så vi dro naturligvis dit. Denne gangen prøvde vi en annen taktikk: nemlig å "klemme til å stemme". Folk var kjempekoselige. Bare man får en klem fra et gult/rødt/svart romvesen, vil man jo selvsagt avgi stemme ved valget! Og til slutt fant vi faktisk en ungdom: Maren Kveinå på 20! Hun fikk en trippel-klem i det hun skulle på jobb.

Lover å stemme

Maren Kveinå lover å stemme ved valget. Hun kunne rett og slett ikke motså Iver's Angels klemmer.

Foto: Skjermdump

"Klem til å stem"

En klem er altså alt som skal til for at folk skal stemme. Men det er ikke så effektivt, fant vi ut, så vi konkluderte med at vi må finne en annen måte å få folk til å bruke stemmeretten.

For det er det som er vår agenda, å få fram at politikk er mer enn bare voksenpjatt. Det angår faktisk oss alle, og handler om ytterst sett om at vi som bor her skal ha det trygt og godt.

Så følg med i morgen for å se hva vi finner på da!

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.