NRK Nordland åpner dørene for publikum

Hvordan lages TV-sendingene? Hvordan er det å stå i et radiostudio? Og hvordan jobber nettjournalistene? Det er noen av spørsmålene du kan få svar på på lørdag.

Åpen dag i NRK Nordland

– Det er en kjempefin måte å treffe vårt publikum på. Vi hører fra dem iblant, ikke minst på sosiale medier, men synes det er stas å møte dem ansikt til ansikt, sier distriktssjef Tone Kunst.

Lørdag er det Åpen Dag i NRK Nordlands lokaler i Bodø, og alle er hjertelig velkomne.

Se kjente stemmer og ansikter

NRK Nordland

Denne fasaden må du holde utkikk etter om du vil delta på Åpen Dag.

Foto: Katrine Olsen Sørgård / NRK

– Vi får vist frem hvordan vi jobber, vi lar folk prøve seg som programledere og journalister, og ikke minst får vi snakket sammen og blitt bedre kjent, sier Kunst.

Det blir gratis kaffe og kake til alle som møter opp i lokalene. Og hvis du tar bilder av hva som skjer under Åpen Dag, og poster dem med hashtaggen #NRKdag på Instagram, er du med i trekningen om en DAB-radio.

– Folk får se studioer og alle slags utstyr, og de får treffe mange de bare kjenner stemmen eller ansiktet til. Det er mye nytt som har skjedd siden sist, sier Kunst.

Og det er ikke bare NRK Nordlands team man kan treffe på under lørdagens arrangement.

  • Se programmet for Åpen Dag 2014 til høyre

– På lørdag skjer det

– NRK Supers programleder Kristine Magnesen kommer med quiz og moro klokka 13 og 15, og det tror vi blir morsomt for de yngste. Jeg håper vi er heldigere med været enn værvarslet har vist de siste dagene.

P13 skal sende direkte fra NRK Nordlands studio fra klokken 15. Og se opp for flammeblåseren!, står det i programmet.

– Dette synes vi er kjempestas. Mesteparten av våre folk stiller på jobb på lørdag og har gledet seg i flere dager allerede. På lørdag skjer det! avslutter Tone Kunst.

Laster kart, vennligst vent...

Jernbaneveien 100 er adressen til NRK Nordland.